Спартак Търнава: Нашите фенове ще ни помогнат, търсим ранен гол

31 Юли 2019 17:20

Старши треньорът на Спартак Търнава Рикардо Чеу и играчът на тима Тимотей Захуменски дадоха пресконференция преди двубоя с Локомотив Пловдив утре. Както е известно Локомотив има два чисти гола аванс - 2:0 след първата среща в Пловдив. Реваншът утре вечер е от 21:45 б.в. в Търнава.

Рикардо Чеу, старши треньор на Спартак Търнава

"Правим ротации всеки мач, защото трябва играчите да си починат. Играем мач през три дни и това е доста тежко. Освен трайно контузените Ерик Грендел и Кубилай Йълмаз нямаме други отсъставащи. Таварес имаше проблеми, Алекс Собчик ще е готов за двубоя, той не е играл от мача със Середа. Подобно на мача с Радник ние изиграхме само първото полувреме от срещата. Вярвам, че домакинството ни предимство ще ни помогне както срещу Радник. Тогава отново губехме с 0:2 след първата среща, но стигнахме до дузпи и продължихме напред. Цяла седмица разучаваме противника и сме готови да спечелим. Ние сме голям отбор и няма значение кой ще играе, важно е да се раздаде докрай. Имаме много трудна среща, но у дома сме по-силни. Нашите фенове са страхотни, те ни подкрепят навсякъде. Локомотив е по-силен от Радник, но ние ще се борим докрай. Дори резултатът да 0:0 в 90-та минута ние ще вярваме, че можем да вкараме два гола. Имаме много млади играчи между 22 до 25 години, имаме дори и по-млади. Това е и причината да привлека Жоао Диого, който има опит и ще вдъхне увереност и спокойствие на момчетата. Мога да го използвам като десен бек и като дясно крило. Много съм доволен от представянето му в дебюта му срещу Жилина. Щастлив съм, че е тук и съм сигурен, че ще подобрява играта си."

Тимотей Захуменски, играч на Спартак Търнава

"Знаем, че имаме дефицит от два гола, но искаме да обърнем мача и да се класираме напред. В идеалния случай ще е да вкараме ранен гол. Важно е след това да реализираме и втори независимо кога, дори и в последната минута е вариант. Вярвам, че нашите страхотни фенове ще ни помогнат и ще отстраним Локомотив."

Main Menu