Здравко Димитров и Бойко Борисов върнаха шампионската титла на Локомотив в Пловдив, церемонията по-късно днес

24 Окт 2019 12:18

Шампионската титла на Локомотив от 2004 година се завръща на Лаута. Тя беше поднесена днес в Министерски съвет от премиера Бойко Борисов и канидадът за кмет на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров на Христо Крушарски, Атанас Узунов, Георги Иванов и Христо Бонев. В 16:00ч. на стадиона ще се проведе и официалната церемония по завръщането на шампионската титла. 

Както е известно трофеят беше дълго време извън Локомотив поради различни причини. Като сега трофеят се завръща в Локомотив. 

Повече от 15 години трофеят стоя в Кюстенди при бившия изпълнителен директор на клуба Емил Наков, обясни административният директор на „Локо“ (Пд) Атанас Узунов.

 

Премиерът Борисов я повери на на собственика на ПФК „Локомотив 1926“ Христо Крушарски в присъствието на клубната легенда Христо Бонев, Георги Иванов-Гонзо и Атанас Узунов.

„Сега благодарение на премиера, министър Кралев и Здравко Димитров трофея се връща на Лаута. Това е реликва за нашите привърженици. Най-младите никога не са виждали трофея на живо. Днес в 16 часа купата ще бъде показана на стадион „Локомотив“ пред всички привърженици на клуба, съобщи Атанас Узунов.

Ето какво написа и в официалната фейсбук страница Здравко Димитров:

Приятели, за мен е чест да донеса у дома купата за шампионската титла на България, спечелена през сезон 2003/2004 от Локомотив Пловдив. Днес от 16:00 часа ще я връча на ръководството и феновете на стадион "Локомотив". Благодаря на премиера Бойко Борисов за съдействието и мигновената реакция.

Main Menu