Локо дублира Купата! Пропуск на Соу при дузпите даде трофея на пловдивчани /снимки + видео/

01 Юли 2020 21:17

Локомотив спечели за втора поредна година Купата на България, след като победи ЦСКА с дузпи с 5:3. И влезна в историята като един от малкото клубове, които са дублирали трофея.

Битката за отличието бе решена след изпълнението на дузпи с 5:3. Преди това двата тима изиграха 120 минути, през които не успяха да си отбележат попадение. При наказателните удари в големия грешник за "армейците" се превърна Али Соу. Момчетата на Бруно Акрапович пък бяха безгрешни и така хвърлиха в делириум хилядите свои привърженици, подкрепили ги на националния стадион.

Така "черно-белите" си гарантираха участие в квалификационните кръгове на Лига Европа през новия сезон. Те също така повториха постижение на Литекс от над 10 години, когато за последно "оранжевите" съумяха да защитят своето национално отличие. Бруно Акрапович пък продължи перфектната си серия да печели битки за националната Купа. До този момент той е триумфирал у нас, Македония, Албания и Гибралтар.

Момчил Цветанов пък се изравни с легендите Краси Безински и Елин Топузаков по спечелени купи.

В 17-та минута Евандро беше изведен в наказателното поле, Луков обаче внимаваше и улови.

В 20-та минута опасен пряк свободен удар на Умарбаев беше избит от Бусатно.

В 36-та минута удар на Тиаго мина покрай вратата.

В 38-та минута Салинас стреля неточно.

В 43-та минута центриране на Кери от корнер беше засечено с глава от Занев, ударът затрудни Луков, но той успя да избие.

В 60-та минута Кабаков спре двубоя заради димна завеса, която обхвана стадиона от хореографията на ЦСКА. Като близо 5 минути не се игра футбол.

В 68-та минута удар на Рафаел Енрике беше спасен от Луков.

В 72-та минтуа Турицов центрира, а Соу отправи удар с глава, който беше избит от Луков.

В 77-та минута опасен удар на Мазику профуча покрай вратата.

В 82-та минута опасен удар на Кери беше избит от Луков.

В добавеното осмем минутно продължение заради спирането на играта заради димка Аралица опита почти от центъра да прехвърли Бусато, но бразилецът внимаваше и спаси без проблем.

В последната секунда от добавеното време ЦСКА изпълни корнер, след който не се случи нищо интересно и така мачът влезе в продължение след 0:0 в редовното време.

В 100-та минута пряк свободен удар на Кери рикошира в играч на Локомотив и излезе в корнер, а след неговото изпълнение Кери стреля, но над вратата.

Първото положение завърши без голове 0:0.

В 115-та минута Кристиян Малинов получи втори жълт картон и беше изгонен и така ЦСКА остана с 10 човека до края на продълженията.

В 120-та Акрапович направи доста странна смяна, замени титулярния вратар Мартин Луков за Илко Пиргов, който беше избора на Акрапович за вратаря, който щеше да пази дузпите.

Така след нулево равенство в редовното време и продълженията всичко щеше да се реши след изпълнение на дузпи.

Така след нулево равенство в редовното време и продълженията всичко щеше да се реши след изпълнение на дузпи.

Първият изпълнител за Локомотив капитанът Димитър Илиев реализира за Локомотив - 1:0.

Първият изпълнител за ЦСКА беше капитанът Петър Занев, който реализира и изравни резултата - 1:1.

Вторият изпълнител за Локомотив беше Диниш Алмейда, който вкара и отново изведе Локомотив напред - 2:1.

Вторият изпълнител за ЦСКА беше Али Соу, който изпусна, след като Илко Пиргов отрази удара му.

Третият изпълнител за Локомотив беше Бирсент Карагарен, който вкара и Локомотив имаше вече предимство сериозно предимство след пропуска на Соу - 3:1.

Третият изпълнител за ЦСКА Жеферсон също не сгреши и така Локомотив остана с гол предимство 3:2.

Четвъртият изпълнител на Локомотив беше Доминик Малонга, който реализира и Локомотив беше на само дузпа от нов трофей - 4:2.

Кери беше четвъртият изпълнител за ЦСКА и той не пропусна и остави ЦСКА във финала - 4:3.

Петият изпълнител за Локомотив беше Момчил Цветанов и той реализира и донесе за втори пореден път Купата за Локомотив, а самият Цветанов се изравни на върха и Красимир Безински и Елин Топузаков и се издравни на върха по брой спечелени купи от всички български играчи. Това е общо шеста Купа за Момчил Цветанов.

Така Локомотив успя да дублира Купата от миналия сезон и за втори пореден сезон вдигна трофея като за последно 2008 и 2009 Литекс го направи. Локомотив си осигури място в Лига Европа през следващия сезон, а на 22 юли ще играе за още един трофей срещу Лудогорец за Суперкупата.

ЦСКА: Густаво Бусато, Петър Занев, Валентин Антов, Иван Турицов, Брадли Мазику, Кристиян Малинов, Греъм Кери, Рубен Пинто (Пламен Гълъбов 117 мин.), Али Соу, Тиаго Родригес (Стефано Белтраме 88 мин.), Евандро (Рафаел Енрике 57 мин.) (Жеферсон 111 мин.)

Локомотив: Мартин Луков (Илко Пиргов 120 мин.), Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (Доминик Малонга 110 мин.), Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Лукас Салинас (Момчил Цветанов 88 мин.), Анте Аралица

 

Main Menu