Едно приятелство, което донесе втората Купа на Локо

04 Юли 2020 15:55

Футболистите на Локомотив (Пловдив) отпразнуваха втората поредна Купа на България на морето. Играчите на Бруно Акрапович си заслужиха кратка почивка след победата над ЦСКА-София, която ги превърна в първия тим от 11 години насам, който защитава трофея си в турнира.

С може би най-голям принос за успеха бяха двамата вратари на Локо - Мартин Луков и Илко Пиргов, които освен колеги са и много добри приятели извън терена.

Луков игра до края на продълженията, когато треньорът Акрапович реши да предприеме рисков, но напълно оправдан ход с пускането на Пиргов... а той се отблагодари за доверието, спасявайки дузпата на Али Соу.

"Знаем си силните страни, Илко е уникален в спазяването на дузпи. И двамата имахме такова чувство, че така ще се случи. През деня си коментирахме, давахме си съвети", каза Мартин Луков в предаването "Тази събота" по bTV.

Пиргов отново напомни, че именно колегата му е виновен за класирането на "черно-белите" на финала, а бившият страж на "Дунав" не пропусна да отбележи, че миналия сезон ролите на двамата са били разменени.

"Бруно Акрапович е голям късметлия с двама като нас", категорични са героите на "смърфовете".

Main Menu