Локомотив посреща Ботев в ''Битката за Пловдив'' (превю)

28 Ное 2020 08:08

Локомотив посреща Ботев в дербито на Пловдив, което е с начален час 18:00. За главен съдия на двубоя е назначен Георги Кабаков. Срещата е част от програмата на 14-тия кръг в efbet Лига.

''Смърфовете'' имат 24 точки и са на втора позиция в класирането. В последната си среща от първенството Локомотив завърши 1:1 при домакинството си на ЦСКА 1948. ''Черно-белите'' имат две победи и три равенства в последните си пет мача от efbet Лига. Локомотив Пд няма загуба като домакин до този момент през сезона - три победи и три равенства от шест мача на стадион ''Локомотив'' в парк ''Лаута''.

''Канарчетата'' заемат 10-то място с 13 точки. ''Жълто-черните'' играха за последно в efbet Лига на 7 ноември, когато направиха нулево равенство с Черно море на своя стадион. Ботев Пловдив е в серия от две победи, две равенства и една загуба в последните си пет мача от първенството. ''Канарчетата'' имат четири загуби от четири мача като гост в шампионата.

Двата тима вече се срещнаха през този сезон. Ботев Пловдив победи с 2:0 Локомотив Пловдив като домакин на 9 август 2020.

Александър Тунчев няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Единствено Дейвид Малембана се готви по индивидуална програма и ще е единственият отсъстващ от състава.

Виктор Генев ще липсва от състава на ''канарчетата'', той все още не е възстановен от получената травма. В групата на Ботев Пловдив попаднаха седем юноши, като заради въведените мерки извън сметките останаха родените през 2003 година Бисер Бонев и Пламен Цончев.

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Масоеро, Алмейда, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов, Салинас, Д. Илиев, Минчев.

Ботев Пловдив: Аргилашки, Маркиньос, Цикарски, Раотов, Ф. Филипов, Джонатан, Шоколаров, Еспиноса, Неделев, Добрев, Ат. Илиев.

Main Menu