България ще има нов носител на Купата, Лудогорец детронира Локомотив в Разград /репортаж/

16 Мар 2021 16:36

Лудогорец продължава към полуфиналите на Купата на България, след като успя да детронира носителя на трофея през последните две години Локомотив (Пловдив). 120-минута драма беше необходима на "орлите" да пречупят пловдивчани. Дебютен гол на нападателя Пиерос Сотириу изведе Лудогорец напред, а гол на Георги Минчев (90+3) в добавеното време прати мача в продължения. Във второто от тях Мавис Чибота зарадва шампиона на България и елиминира Локомотив. Голяма заслуга за победата на Лудогорец има и стражът Кристиан Кахлина, намесил се безупречно на няколко пъти.

В 7-ата минута на срещата Илко Пиргов трябваше да се намесва. Текпетей проби по лявото крило и центрира към втора греда, където Елвис Ману засече с глава. Стражът на Локомотив внимаваше и парира удара.

В 20-ата минута Алекс Сантана успя да стреля с глава след изпълнение на корнер от страна на Вандерсон. Топката обаче тупка на земята и стана лесна плячка за вратаря Илко Пиргов.

Пет минути по-късно Джорджан Икоко намери Елвис Ману. Нападателят стреля от въздуха, но встрани от вратата.

В 36-ата минута "черно-белите" се разминаха с гола. Лукас Салинас центрира добре от фаул, а в наказателното поле Диниш Алмейда се придвижи много добре и се озова на чиста голова позиция. Бранителят скочи и опита да играе с глава, но се размина с топката. 60 секунди по-късно Николай Николаев проби по десния фланг и центрира по земя. Георги Минчев успя да нанесе удар, но в аут.

Елвис Ману опита късмета си от пряк свободен удар от границата на наказателното поле на Локомотив в 43-ата минута. Топката мина над стената на "смърфовете", но и над напречната греда на Илко Пиргов.

Втората част стартира шеметно за Лудогорец. Бърнард Текпетей нахлу отляво в наказателното поле на Локомотив. Той опита центриране, но Малембана изчисти топката в него и се свлече на тревата. Текпетей веднага видя Сотириу, който отблизо с глава матира Пиргов - 1:0.

Секунди, след като се оказа изоставащ, Локомотив можеше да изравни резултата. Карагарен бе изведен на аутлинията и върна топката за Конър Руан, прокарвайки топката между краката на Георги Терзиев. Англичанинът шутира, но вратарят Кахлина направи блестящо спасяване.

В 60-ата минута Локомотив изпусна нов добър шанс. Момчил Цветанов проби през центъра и подаде към Бирсент Карагарен. Играчът на "смърфовете" финтира с тяло двама затници на Лудогорец и стреля, но топката не попадна в очертанията на вратата. Малко след това след изпълнение на ъглов удар, защитник на "орлите" изби топката, която попадна на крака на Момчил Цветанов. Той пробва много хубаво изпълнение от воле, но Кахлина закова топката в обятията си.

В 69-ата минута в игра се появи капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев. Той замени Николай Николаев.

В 80-ата минута "смърфовете" стигнаха до нов добър шанс за гол. След центриране на Момчил Цветанов, топката попадна в Бирсент Карагарен. Той овладя на гърди и стреля, но Оливие Вердон застана на тъпя на топката.

В 88-ата минута Момчил Цветанов можеше да изравни и да вкара мача в продължения. Той стреля от упор, но Кахлина се намеси феноменално и предотврати сигурен гол.

Драмата в Разград стана пълно в третата минута от продължението. Локомотив успя да изравни чрез Георги Минчев, който на празна врата добута топката в мрежата на "орлите". Паоло Уртадо изведе Конър Руан, който подаде успоредно на голлинията и Минчев вкара. Така нападателят вкара мача в продължения.

В 97-ата минута Момчил Цветанов сложи топката на главата на Диниш Алмейда. Бранителят засече, но Кахлина бе на мястото си и блокира удара.

В 104-ата минута Клаудиу Кешеру бе изведен от Мавис Чибота. Румънецът реши да заложи на силата, но не уцели вратата. 

В ответната атака Конър Руaн пробва фалцов удар, но той бе спасен от вратаря Кахлина.

В 114-ата минута на срещата обаче Мавис Чибота отново изведе "орлите" напред. Той напредна през защитата на Локомотив и стреля с десния крак, неутрализирайки опеката на Пиргов - 2:1 за Лудогорец.

В 116-ата минута Текпетей опита мощен изстрел от далечно разстояние, но Илко Пиргов се справи.

 

Купа на България, 1/4-финал, начален час 18:00

Лудогорец - Локомотив Пловдив 2:1

Голмайстори: 47' Пиерос Сотириу 1:0, 90+3' Георги Минчев 1:1, 114' Мавис Чибота 2:1

Жълти картони: Николай Николаев (Локомотив Пловдив), Драгош Григоре (Лудогорец), Кристиан Илич (Локомотив Пловдив)

 

Съставите на двата тима:

Лудогорец: Кристиан Кахлина, Георги Терзиев, Алекс Сантана, Елвис Ману /66' Каули Соуса/, Пиерос Сотириу /96' Клаудиу Кешеру/, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Оливие Жак Ем Вердон, Стефан Баджи /89' Анисе/, Бернард Текпетей /118' Жосуе Умберто/, Вандерсон /46' Мавис Чибота/

Резерви: Пламен Илиев, Анисе, Мавис Чибота, Клаудиу Кешеру, Жосуе Умберто, Доминик Янков, Каули Соуса

Треньор: Валдас Дамбраускас

 

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Дейвид Малембана, Кристиан Гомис, Конър Руан /107' Парвиз Умарбаев/, Николай Николаев /69' Димитър Илиев/, Петър Витанов, Лукас Салинас /79' Кристофър Уртадо/, Момчил Цветанов, Бирсент Карагерен /88' Кристиан Илич/, Георги Минчев

Резерви: Кристиан Томов, Лукас Масоеро, Кристиан Илич, Кристофър Уртадо, Парвиз Умарбаев, Александър Иванов, Димитър Илиев

Треньор: Александър Тунчев

 

Главен съдия: Драгомир Драганов

Main Menu