Локомотив Пд приема Царско село

08 Апр 2021 07:57

Локомотив Пловдив посреща Царско село в среща от 23-ия кръг на efbet Лига. Мачът ще бъде ръководен от Ивелин Занев и ще започне в 19:30 часа.

''Черно-белите'' имат 43 точки и се намират на втора позиция в класирането. ''Царете'' са девети с 25 точки.

''Смърфовете'' записаха две победи и три равенства в последните си пет шампионатни двубоя. Царско село има две победи, две равенства и една загуба в последните си пет мача в първенството.

За последно двата тима играха един срещу друг на 24 октомври 2020 година, а Локомотив Пловдив победи с 3:0 в София.

Ситуацията при "черно-белите" не е особено цветуща. Отборът има сериозни финансови и кадрови проблеми. Последните информации са, че президентът Христо Крушарски е изплатил заплатите на футболистите за декември, но въпреки това играчите все още имат да получават по три възнаграждения.

Освен това треньорът Александър Тунчев не може да използва наказания Кристиян Гомис, както и заразените с COVID-19 Александър Иванов, Лукас Салинас и Пауло Уртадо. Наложи се наставникът да попълни групата за двубоя с юноши.

В Царско село пък се надяват да продължат с добрите си игри, след като преди паузата отборът измъкна равенство като гост на Лудогорец. След това обаче клубът бе напуснат от треньора Любослав Пенев, който пое ЦСКА-София, а неговото място зае Алтони Здравков. Това ще бъде дебют за новия наставник начело на "царете".

Вероятни състави:

Локомотив Пд: Пиргов, Николаев, Малембана, Алмейда, Карагерен, Цветанов, Витанов, Умарбаев, Илич, Минчев, Илиев

Царско село: Пласид, Даскалов, Педро, Бандаловски, Попадийн, Балтанов, Андерсон, Костадинов, Мертенс, Стеванович, Христов

Main Menu