Димитър Илиев: И по-големи футболисти са изпускали такива положения

09 Апр 2021 14:17

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе награден за Играч номер 1 на 22-ия кръг в efbet Лига. Националът беше попитан за коментар за големия му пропуск по време на мача с Царско село в четвъртък (2:0).

Нападателят призна, че е подходил надменно, за което съжалява.

„И по-големи футболисти са изпускали такива положения. Показах надменност, за което съжалявам. Много време ще ме е яд за това положение. Ако бяхме загубили точки заради този мой пропуск, щеше да ми е много по-тежко. Мислих, че съм отбелязал и не подходих сериозно. Извиних се. Хубавото е, че не беше фатално. Добре е, че ги няма „Господари на ефира“, защото щяха да ми връчат още една статуетка (смее се)“.

„Надявам се да имаме по-добри резултати с националния отбор. Имаше нови лица, които се показаха по добър начин. В последния мач срещу Северна Ирландия имахме трима защитници на крехка възраст. Също дебютиращ вратар. Илиан Илиев-младши също ми направи добро впечатление. Филип Кръстев, Доминик Янков... Млади момчета с бъдеще. Видяхме, че Вальо Антов на 20 години е готов да бъде стълб в защитата на националния отбор. Трябва обаче да погледнем реално, че играхме срещу изключително силни отбори. Срещу Италия стояхме много добре. В Северна Ирландия имахме нелоши контраатаки и с доза късмет можехме да победим. Това е основа, върху която трябва да стъпим. Има контроли след два месеца, в които треньорите ще могат да работят върху схемата, която се налага. Надявам се полека-лека да тръгнем към положителна насока“, каза още Илиев.

Main Menu