ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив в София /репортаж/

26 Апр 2021 16:46

Отборът на Локомотив Пловдив загуби с 1:0 гостуването си на ЦСКА 1948 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Така новакът в efbet Лига – ЦСКА 1948, постигна това, от което се нуждаеше. Столичният тим си осигури класиране в Топ 6 и ще играе плейофи срещу най-добрите отбори от нашия шампионат, като трябваше задължително да победят Локомотив Пловдив. ''Смърфовете'' пък нямаха поражение в 11 поредни мача в първенството, но ЦСКА 1948 съумя да съкруши хората на Александър Тунчев. Така ЦСКА 1948 се настани на петото място в крайното класиране на efbet Лига, като изхвърли Черно море от елитната ''шестица''. Локомотив Пловдив, от своя страна, остава на второто място с 52 точки, на девет зад лидера Лудогорец (61), който е и с мач пасив, но вече е само на две пред третия ЦСКА-София.

В 8-ата минута Борислав Дамянов върна към Георги Русев, който веднага отправи удар, но право в тялото на Илко Пиргов.

В 17-ата минута се наложи на Александър Тунчев да прави принуделна смяна, след като Дейвид Малембана се контузи, а на негово място се появи Кристиан Гомис.

В 24-ата минута Русев центрира от пряк свободен удар, а Ивайло Чочев насочи топката във вратата на Локомотив, но попадението на бившия играч на Палермо не бе зачетено заради засада.

В 34-ата минута се получи разъбркване в наказателното поле на ЦСКА 1948. Димитър Илиев подаде към Карагарен, но изстрелът на деветката на Локо бе отразен от Даниел Наумов.

В 51-ата минута след грешка на Симеон Петров Георги Минчев трябваше с първо докосване да излезе очи в очи с Даниел Наумов, но нападателят на пловдивчани не успя да овладее и топката му избяга.

В 53-ата минута Бирсент Карагарен опита удар от голяма дистанция, но покрай вратата на Наумов.

В 55-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата. След центриране от корнер на Георги Русев Ивайло Чочев успя да засече с глава.

В 76-ата минута Георги Иванов отсъди дузпа за нарушение на Петров срещу Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив Пд застана зад топката, но прати топката в страничния стълб.

В 83-ата минута Умарбаев стреля покрай вратата, след като получи хубав пас от Карагарен.

В последната минута от редовното време Бирсент Карагарен пласира превъзходно центриране в наказателното поле на домакините отдясно за Георги Минчев. Нападателят на Локо Пловдив стреля с глава, но Даниел Наумов направи зрелищно спасяване с една ръка.

 

Стартови състави:

ЦСКА 1948: Димитър Наумнов, Георги Господинов, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Ангел Лясков, Ивайло Чочев, Ивайло Климентов, Борислав Дамянов, Ангел Бастунов, Денислав Александров, Георги Русев

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагерен, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев

 

Начало: 18:00 часа

Главен съдия: Георги Иванов

Стадион: ''Васил Левски'' - гр. София

Main Menu