Чавдар Цветков: За мен тази година Локомотив Пловдив играе най-добре

05 Май 2021 19:26

Легендата на Славия Чавдар Цветков беше гост на „Игра в центъра“ от Palms Bet. Той коментира състоянието на Левски и ЦСКА. Бившият футболист на „белите“ даде своето мнение и за случващото се в БФС и оттеглената от Борислав Михайлов оставка.

Цветков разкри, че от Тотнъм са предложили 500 хиляди паунда, така че мачът срещу Локомотив Пловдив от квалификациите на Лига Европа да се изиграе в Англия, а не на „Лаута“.

„Не съм в детайли запознат защо Левски е в трудно финансово състояние. Имам много приятели и всички са много запалени левскари. Искам да кажа само това, което феновете на Левски направиха миналата година със събиране под различни форми на финанси. Само човек може да им се поклони и да им свали шапка. В чужбина съм играл и дано на никой отбор не се случи, но поклон за това, което те направиха. Когато си долу, да дадеш глътка въздух, това е. С Наско Сираков сме големи приятели и смятам, че той ще вдигне Левски там където му е мястото“, сподели Цветков.

Той коментира и ЦСКА:

„Много неща се събраха тази година, епидемия, бизнесът закъса. От една страна погледнато, може би това отдалечи Левски да намери спонсори с по-големи възможности. Нещата се оправят. Смятам, че Левски и ЦСКА няма как да фалират. Все ще се намери някой.

„Доколкото знам Дани Ганчев е там. Познавам Гриша Ганчев. Той е сериозен бизнесмен. Той наля много пари не само в ЦСКА, но и в спорта. Като бях в Славия, той поддържаше борбата. Той може би е президентът дал най-много пари за спорта. Аз бях убеден, че Лудогорец пак ще станат шампиони. Знаете с какъв бюджет разполага и като отбор играят много добре. Купуват много скъпи футболисти“.

„Аз още имам белези от дете, когато съм играл футбол. Улицата липсва, сега всичко е на компютър. Локомотив София според мен ще се завърне, защото и той има фенове. Мястото на Локомотив е в А група“.

„Според мен в основата за успехите на Славия е налагането на млади футболисти. Те взеха Купата само с Българи. Те тогава бяха най-младият отбор. Според мен това е линията, но Славия успя голяма школа да направи“, смята бившето ляво крило.

„Начко Михайлов веднъж ме викна да гледам един футболист. За бадема става дума (Емил Гъргоров). Той беше на 16 години и игра на помощния терен с юношите до 19 години. Тогава им вкара три гола. На другия ден му казвам на Гочето (Георги Василев) да го взимаме. Той се съгласи и го взехме на лагер. Николай Гигов дойде по-късно. Играхме с един руски отбор и точно бяха екипите по-дълги и в един момент Гочето пуска Бадема. Имаше много як вятър и седим там и Бадема ще влиза и Гигов вика „Абе, какво е това дете, което ще влиза“. Той Гигов не знаеше, че сме го взели. Бадема се появява до страничната линия, гащите му под коленете и Гигов се чуди: „Абе това дете не гони ли топката, ще играе ли сега?“. Казах му да чака и ще види. Бадема си беше дарба“, разказа Цветков.

„За мен тази година Локомотив Пловдив играе най-добре. Моето мнение за Акрапович го знаете. Сега Локо просто играе футбол. Тотнъм предложи на Крушарски 500 хиляди паунда да се играе мача от Лига Европа в Англия и той отказа. Единственото беше, че нямаше фенове“.

„Моето лично мнение за случващото се в БФС е, че Боби Михайлов постигна много. Не знам по каква причина стана така, че той си подаде оставката. За мен не беше правилно и аз смятам, че е правилно да си изкара мандата. На 90% съм сигурен, че на новия Конгрес, ако Боби Михайлов се кандидатира, пак ще спечели. Това обаче е мое лично мнение и не ангажирам никого“, каза за финал той.

Main Menu