Феновете на Локомотив с първа среща за стадиона

23 Юни 2021 16:44

Новосформираната работна група от привърженици на Локомотив (Пловдив), част от тях специалисти в съответните области, проведе първата си среща относно строителството на стадион "Локомотив".

Представители на "черно-бялата" бяха приети от заместник-кмета на община Пловдив Пламен Райчев.

Ето какво сподeлиха от "черно-белия" фенклуб:

"Получихме уверение от г-н Райчев, че средствата за трите трибуни са гарантирани и ще бъдат усвоени по предназначение, съобразно сроковете, заложени в договора между общината и изпълнителя, като особено важно уточнение е, че няма краен срок за усвояване на средствата.

Стадион „Локомотив“ ще бъде въвеждан в експлоатация поетапно, трибуна по трибуна, в хода на неговото изграждане.

В отговор на нашето искане, заместник-кметът гарантира, че трибуна „Спортклуб“ ще бъде следващата, по която ще се започне работа след построяването на трибуна „Бесика“.

Обсъдихме съвместно и проблема с инфраструктурата около стадион "Локомотив", както и липсата на достатъчно паркинги и подходи каквито са изискванията на УЕФА за типа съоръжение, и единодушно стигнахме до позицията, че това ще бъде предмет на съвместната ни работа занапред.

Дискутирахме бъдещи съвместни действия относно контрола и отчетността на изпълнението на проекта за стадион "Локомотив", както и идеи за сътрудничество между общината и работната група.

Изказваме благодарност на г-н Райчев за отделеното време, желанието за съдействие и за предоставяне на информация. Вярваме, че тази полезна и за двете страни практика на сътрудничество ще продължи, тъй като строежът на стадион „Локомотив“ е обществено значимо събитие, което вълнува хиляди пловдивчани".

Main Menu