Димитър Илиев изригна: За какво е този ВАР?

12 Сеп 2021 23:41

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе видимо афектиран след равенството 2:2 срещу Левски в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Той заяви, че голяма роля е изиграло съдийството на Никола Попов, който не е отсъдил „хилядапроцентова дузпа“ през първата част. Българският национал попита саркастично каква функция изпълнява системата ВАР у нас.

„Не ни достигна малко късмет. Имахме ситуация последната минута. Бяхме по-добрият отбор от Левски, създадохме повече положения, създавахме повече положения, бяхме по-остри. С едно стигане до вратата първото полувреме ни вкараха. Второто също нямаха ситуации, доколкото си спомням. Резултатът е такъв“, започна Димитър Илиев.

„Голяма роля изигра и съдийството на господин Попов. Не знам той дали не е видял. Хиляда процентова дузпа. Има 28 хиляди камери, на което се вижда. Всеки съдия щеше да даде дузпа. Защо е този ВАР? В 95-ата минута отиде да гледа за жълт картон. Защо не се свири тази дузпа? Същият съдия отново не даде дузпа за фал срещу Пепи Витанов преди няколко кръга. Сега не се гледа, не се сигнализира. Каква роля играе ВАР в нашето първенство. Това е. Много рядко говоря за съдия. На полувремето го гледахме, сега го гледахме. Искам съдията да обясни защо това не е дузпа и защо не се разглежда. Една точка ни топли. Ако задържим тази агресия, ще се изкачим в класирането и ще печелим много точки“, продължи той.

„Няма как да не влияе съдийското отсъждане. Има явна несправедливост. Разбирам да няма ВАР, но има шест камери. Имаше и други ситуации. При гола наш играч лежи и не се спира играта, после се спря. Защо съдиите никога не дават обяснение на такива ситуации? Ние си губим две точки, мачове и те са си ОК. Преди два дена цяла България говори за мача, сега ще минат още два дена и после пак ще си свири съдията? Минава и това е положението“.

„Заслужавахме победата. Шест кръга да нямаме победа е плашещо. Още следващите кръгове трябва да започнем да трупаме точки. Като игра и агресия, трябва да продължаваме така“, каза още футболистът на „смърфовете“.

Main Menu