Локомотив Пловдив надви Локомотив София в ''железничарското'' дерби (репортаж)

21 Ное 2021 16:51

Отборът на Локомотив Пловдив надви Локомотив София с 2:1 и взе "железничарското" дерби от 15-и кръг на родната efbet Лига. Домакините поведоха в 54-ата минута с гол на Димитър Илиев от дузпа, а пет минути по-късно Георги Минчев удвои аванса на "смърфовете". В самия край на мача гостите се посъбудиха и върнаха едно попадение чрез Виржил Пинсон, но вече бе твърде късно да вземат нещо от мача в парк "Лаута".

В 3-ата минута гостите от София създадоха първото голово положение в мача. Селсо Рапосо центрира меко в наказателното поле. Божидар Кацаров стреля с глава, но не успя да затрудни Лукас Рейдър. „Червено-черните“ продължиха да са по-активният тим и десетина минути по-късно Рейдър трябваше да се намесва. Виржил Пинсон получи с гръб към вратата, успя да се обърне и с рязка смяна на посоката си освободи коридор за изстрел. Ударът му по земя обаче не затрудни стража на „смърфовете“.

В 22-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, подминати от Волен Чинков. Димитър Илиев пое топката в наказателното поле и се сблъска с Крачунов, но играта продължи.

Секунди по-късно страстите на „Лаута“ се разпалиха. Парвиз Умарбаев извърши нарушение срещу Октавио в центъра на терена. Футболистът на Локо София изпусна нервите си и се спречка с Бирсент Карагарен, който скочи да защитава Умарбаев. В крайна сметка страстите бързо бяха охладени.

В скучното до момента първо полувреме Мохаммед Бухмиди пробва да изненада Рейдър с удар от далечна дистанция. Шутът на нападателя обаче беше много силен и прелетя над вратата на домакините. В 39-ата минута Бирсент Карагарен реши да стреля вместо да подава и опитът му за удар беше доста лош. Топката премина встрани от вратата.

В 50-ата минута защитата на Локомотив София се пропука при бърза контраатака на домакините. Димитър Илиев се втурна в предни позиции и много хитро изведе Георги Минчев сам срещу Любенов. Нападателят обаче си поведе дълго топката и не успя да изпълни качествен завършващ удар.

При последвалия ъглов удар Артун Крачун стреля с глава, а топката срещна ръката на Мохамед Бухмиди. Първоначално главният рефер Волен Чинков подмина ситуацията, но ВАР се намеси. Съдията преразгледа ситуацията и посочи бялата точка. Лошите новини за гостите не спряха дотук, тъй като Бухмиди беше изгонен с втори жълт, съответно червен картон. Наказателният удар изпълни Димитър Илиев, който безпощадно прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0 в полза на пловдивчани.

В 59-ата минута Локомотив стигна и до втори гол, възползвайки се от лоша игра в защитата на гостите. Димитър Илиев овладя топката в близод до вратата и пусна успоредно подаване на голлинията към втора греда. Там Георги Минчев беше оставен непокрит и от половин метър не сбърка.

В 68-ата минута Рейдър парира опасен удар на Александър Александров от фаул.

В 78-ата минута изключително куриозна ситуация беляза дербито. Димитър Илиев беше съборен в близост до наказателното поле. Волен ЧИнков прецени, че няма фал. Докато футболистите на домакините спориха със съдията, Красимир Милошев върна лошо топката назад към Любенов. Стражът беше принуден да плонжира и да улови с ръце, за да предотврати гол в мрежата си. Вследствие беше отсъден непряк свободен удар, а топката беше заложена на 5-6 метра от вратата. Играчите на столичани бяха принудени да се наредят на голлинията. Парвиз Умарбаев чукна към Бирсент Карагарен, който като опита да вкара в горния ляв ъгъл, но топката прелетя над напречната греда.

Две минути преди изтичането на редовното време Локо София върна интригата в мача. Октавио овладя на десния фланг и с хитро подаване намери Виржил Пинсон в наказателното поле. Той пое топката и с хубав удар не остави шансове на Лукас Рейдър.

Секунди по-късно дойде отговорът на „смърфовете“. Бирсент Карагарен беше изведен сам срещу Любенов, но не успя да преодолее стража. Беше отсъдена и засада, така че евентуално попадение нямаше да бъде зачетено.

 

Съставите на двата тима:

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър, Олексий Биков, Милош Петрович, Артур Крачун, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Резерви: Илко Пиргов, Николай Николаев, Айвън Ангелов, Александър Иванов, Шакил Сно, Конър Руан, Видол Сейменски

Треньор: Александър Тунчев

 

Локомотив София: Александър Любенов, Селсо Даниел Каиеро Рапосо, Пламен Крачунов, Георгиос Катсикас, Мики Орачев, Матеус Дуарте Роча, Божидар Кацаров, Октавио Мерло, Александър Александров, Мохаммед Бухмиди, Виржил Джаки Марсел Пинсон

Резерви: Цветомир Витков, Валентин Николов, Владимир Семерджиев, Красимир Милошев, Раел Лолала, Лука Иванов, Християн Чипев

Треньор: Иван Колев

 

Начален час: 18:00

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Волен Чинков - гр. София

 

Main Menu