Локомотив Пд готви двоен удар по Арда

07 Май 2022 08:36

Локомотив Пловдив подготвя двоен удар срещу днешния си опонент – Арда. Новият спортно-технически щаб на черно-белите, начело със старши треньора Александър Томаш, ще се опита да привлече двама футболисти на кърджалийци, разбра „Тема Спорт“. В плановете за лятна селекция на смърфовете са централният нападател Тонислав Йорданов и вратарят Мартин Луков. И двамата имат действащи договори, които не изтичат лятото, но от Локо ще се опитат да ги привлекат. Както е известно, немският вратар на пловдивчани Лукас Рейдър може да си тръгне през лятото, след като тимът залага повече на Илко Пиргов. Луков напусна „Лаута“ преди около година в посока Саудитска Арабия, а тази зима премина в Арда.

Тонислав прави стабилен сезон, а Томаш иска да го събере с друг млад нападател – Преслав Боруков.

Освен Луков черно-белите имат още една опция за вратарския пост, ако немецът си тръгне. Иначе днес Александър Томаш ще реши в последния момент кой да застане под рамката – Илко Пиргов или Рейдър.

Аут за двубоя в Кърджали е Емил Янев, който е контузен и няма да е на разположение. Локо продължава да търси първа победа в плейофната група след двете равенства с Арда и Берое и загубата от ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица.

Main Menu