Локомотив Пловдив спечели трите точки срещу Ботев Враца (ВИДЕО)

30 Юли 2022 17:04

Локомотив Пловдив спечели гостуването си на Ботев Враца в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Пловдивчани победиха с 1:0, а победното попадение бе дело на Бирсент Карагарен.

Температурите през деня достигаха до 33-34 градуса, но за началото на двубоя се изви лятна буря с дъжд и градусите рязко паднаха.

Локомотив можеше да поведе в 9-ата минута чрез Карагарен, който отправи удар, но топката мина над горния ляв ъгъл на Костов.

Малко след това Венци Христов от Ботев Враца си изкара глупав червен картон, след като удари с лакът без топка Райън Бидунга.

В 14-ата минута футболистите на Локомотив като по чудо не поведоха в резултата. Да Силва центрира отдясно, вятърът заблуди Костов и така завъртя топката, че тя се отклони в напречната греда. Последва добавка на Боруков с пета, а стражът на врачани се хвърли самоотвержено и спаси. Топката обаче достигна до Илиев. Капитанът на пловдивчани опита да прониже домакинската врата, но футболист на врачани изчисти топката с глава пред голлинията.

В 20-ата Ивайлов отправи удар от фал, но топката премина високо над вратата. В 36-ата минута Браян Переа намери Генов, който опита удар, но мерникът му не бе точен.

В 40-ата минута Жан Пиер Да Силва беше изведен в наказателното поле на пловдивчани. След това се опита да изненада Пиргов от малък ъгъл. Стражът внимаваше и изби.

В края на първото полувреме Локомотив получи корнер. Карагарен центрира, а Боруков свали топката. Матеус да Силва овладя, освободи си пространство за удар и стреля, но на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата.

В 50-ата минута Карагарен изведе с глава Преслав Боруков, който остана очи в очи с Красимир Костов. Нападателят обаче не успя да преодолее вратаря, който изби с лекота.

В 63-ата минута Димитър Илиев засече страхотно центриране отдясно. Топката се оплете в мрежата, но от външната й страна. Малко след това Мендоса получи топката на левия фланг и проби, а след това шутира. Ударът му не беше силен и Илко Пиргов улови без проблеми.

В 68-ата минута Генов беше изведен сам срещу Пиргов, но вратарят на Локомотив спаси диагоналния му удар.

В 71-ата минута Локомотив поведе. Матеус да Силва прати топката в наказателното поле на домакините. Соарес не успя да изчисти кълбото с глава. Карагарен от своя страна овладя топката на далечната греда. Той замахна, че ще бие и преодоля Мендоса, след което прати топката в близкия ъгъл на вратата на врачани - 0:1.

В 79-ата минута Евандро видя, че Костов е излязъл напред и го прехвърли с удар зад центъра на терена, но не улучи вратата. Пет минути след това Илиев и Каракашев комбинираха с едно докосване пред и в наказателното поле на врачани. Последва подаване към Евандро, който не улучи вратата пропускайки отлична възможност за второ попадение.

  

Съставите на двата тима:

Ботев Враца: Красимир Костов, Мартин Кавдански, Луиз Фелипе Де Соуза Соарес, Диего Фераресо, Даниел Генов, Чавдар Ивайлов, Браян Андрес Переа Варгас, Жан Пиер Да Силва, Браян Мендоса, Стефан Гаврилов, Венцислав Христов

Резерви: Федерико Рубио, Сантиаго Монтоя, Мартин Атанасов, Мирослав Маинов, Меси Биатумусока, Петър Кепов, Радослав Захариев

Треньор: Росен Кирилов

 

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Мартин Паскалев, Матеус Де Барош Да Силва, Георги Каракашев, Пиер Зебли, Димитър Илиев, Бабакар Дион, Преслав Боруков, Бирсент Карагарен

Резерви: Динко Хоркаш, Милош Петрович, Христо Иванов, Луан Лейте Да Силва, Александър Василев, Евандро Фелипе Де Лима Коста, Ивайло Димитров

Треньор: Александър Томаш

 

Начало: 18:30 часа

Стадион: Христо Ботев - гр. Враца

Главен съдия: Красен Георгиев - гр. Варна