Локомотив догони лидерите след убедителен успех над Черно море (снимки и репортаж)

17 Сеп 2022 16:07
Локомотив догони лидерите след убедителен успех над Черно море (снимки и репортаж) Снимка: Plovdivskinovini.bg

Локомотив Пловдив победи с 3:0 Черно море в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за домакините отбелязаха Бабакар Дион (12'), Бирсент Карагарен (60') и Димитър Илиев (68'). 

Така ''смърфовете'' събраха актив от 22 точки. Те заемат четвъртото място във временното класиране, а пред тях са единствено отборите на ЦСКА 1948, Лудогорец и ЦСКА-София. Черно море се намира на петото място с 19 пункта.

Преди началото на двубоя футболистите на двата отбора се срещнаха с легендата на френския футбол Луис Фернандес, който гледа мача по покана на "черно-белите" и слезе на терена, за да се ръкува с всички.

Първата по-сериозна опасност пред една от двете врати беше на сметката на гостите. След центриране от пряк свободен удар топката се озова в Курьор, който от няколко метра фронтално срещу вратата отправи удар, който Хоркаш спаси.

В 12-ата минута "смърфовете" поведоха. Защитата на гостите остави огромно пространство за домакините. Илиев намери Витанов пред наказателното поле, а халфът пусна към оставения непокрит Дион отдясно. Белгиецът отправи силен удар в далечния ъгъл за 1:0.

След половин час игра Милош Петрович се оказа на много добра позиция в наказателното поле на "моряците", но ударът му с глава мина над напречната греда.

В 39-ата минута Златев отправи удар от границата на наказателното поле, но над вратата. В добавеното време на първата част Курьор се озова очи в очи с Хоркаш, но не успя да намери очертанията на вратата. Оказа се, че е бил и в положение на засада.

Втората част започна с двуостра игра, като в 50-ата минута ВАР трябваше да разглежда потенциална дузпа за нарушение на Мартин Паскалев срещу Мазир Сула. Системата обаче прецени, че не е имало фал и играта продължи. В 55-ата минута Александър Василев стигна до една топка на над 20 метра от вратата на Черно море и стреля мощно, но Дюлгеров се намеси добре.

Локомотив удвои аванса си в 60-ата минута. Дион получи отдясно, навлезе навътре и потърси Карагарен отляво. Деветката успя да се освободи от Попов и оказал се очи в очи с Дюлгеров не сбърка с удар в далечния ъгъл.

В 64-ата минута Матеус Да Силва нахлу в наказателното поле, където Живко Атанасов му влезе на шпагат. Първоначално съдията Никола Попов прецени, че е имало симулация на десния бек на гостите, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че е имало наружение на Атанасов. Така бе посочена дузпа за домакините. Зад топката застана Димитър Илиев, който с изпълнение тип "Паненка" прати топката в мрежата за радост за домакинските привърженици по трибуните.

В 84-ата минута Хоркаш се отличи със страхотно спасяване след удар с глава на Живко Атанасов. Малко след това Дюлгеров се справи с шут на Илиев от границата на наказателното поле. Дълбоко в добавеното време Джовани опита да изненада вратаря на гостите от пряк свободен удар, но топката срещна гредата.

 

Съставите на двата тима

Локомотив Пд: Динко Хоркаш, Александър Василев, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Матеус Де Барош Да Силва, Пиер Зебли, Петър Витанов, Бабакар Дион, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Преслав Боруков

Резерви: Илко Пиргов, Тодор Павлов, Георги Каракашев, Джовани Бариани Маркес, Йосип Томашевич, Ивайло Димитров, Евандро Фелипе Де Лима Коста

 

 

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Петар Босанчич, Стефан Велев, Виктор Попов, Васил Панайотов, Атаир Биаи, Закария Беншаа, Николай Златев, Мазир Сула, Матиас Курьор

Резерви: Георги Георгиев, Мартин Дичев, Исмаил Иса, Росен Стефанов, Цветомир Панов, Велислав Василев, Алекс Насименто Фернандес

 

 

Начало: 17:30 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Никола Попов - гр. София

Main Menu