Крушарски вдигна мерника на Томаш

08 Дек 2023 08:07

Единият от собствениците на Локомотив Пловдив Христо Крушарски е вдигнал мерника на треньора Александър Томаш. Причината е изключително лошата серия, в която се намира отборът. Онзи ден черно-белите отпаднаха от купата след 0:4 от Лудогорец в Разград. След като дълго време водеха в първенството, те вече са на 4-та позиция, на 7 точки от временния лидер Черно море. В последните 9 шампионатни мача Локо има само една победа, равенствата са 4, като също 4 са и загубите.

Крушарски гласи за треньор Христо Златински, който води дубъла, пише bgderby.com. Проблем е, че той няма Про лиценз, но такъв има шефът на школата Димитър Палазов и двамата може да работят в тандем.

Факт е, че нещата в Локо не вървят. Изпълнителният директор Павел Колев разкри, че Крушарски и другият съсобственик – Адам Сотков, водят борби за надмощие, а от това страда клубът. Той призна и за финансови проблеми. Сотков поиска Колев да депозира оставката си в понеделник, но шефът получи подкрепата на Крушарски. Ако обстановката не се подобри, готовност да си тръгне изяви и спортният директор Илко Пиргов. На 9 декември има събрание на акционерите и там ще се изяснят доста неща.

В същото време от фенклуба на Локо скочиха на собствениците. „След последните събития, настъпили в клуба, очакваме ръководните фактори да информират черно-бялата общност какво точно се случва в Локомотив. Стоте дни на доверие, с които се ползва всяко ново управление, изтекоха много отдавна, но от ваша страна липсва каквато и да е яснота за политиката на клуба, както и за вашите дългосрочни цели и мотиви да бъдете тук в този момент.

Нашата безрезервна подкрепа към отбора е извън всякакво съмнение. Тя обаче не трябва да се бърка с подкрепа към вас, когато вашите действия са в ущърб на Локомотив Пловдив!“, пише в декларация на привържениците.