Националното турне на Димитър Бербатов завърши с вдъхновяваща лекция в СУ/снимки/

18 Дек 2018 19:31

 

Автобиографията на Димитър Бербатов – „По моя начин” – се превърна в книга явление – с хиляди почитатели, с осем вдъхновяващи и незабравими срещи и с извървян общ път до най-продаваното седмици наред заглавие.
След продължилата почти 10 часа премиера на 10 ноември 2018 г. и събитията в още шест български града – Благоевград, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив – националното турне на Димитър Бербатов, посветено на #D9Book, завърши с една споделена вечер в СУ „Св. Климент Охридски”.

 

Малко след 19:00 ч. препълнената и най-голяма в университета 272 аудитория на Юридическия факултет приветства с бурни аплодисменти голмайстор №1 на България за всички времена. Там Димитър изнесе вълнуваща лекция пред младите хора, дошли за много различна среща с голямата звезда. С кратко представяне писателят и преподавател Георги Бърдаров откри вечерта и отстъпи мястото на катедрата на двукратния шампион с „Манчестър Юнайтед” и голмайстор на Висшата лига.

 

Проф. Бербатов поздрави колегите си и извървя отново своя път от родния Благоевград напред и нагоре – до Театъра на мечтите. Редуваше вдъхновяващи истории и поуки от допуснати грешки. Без суета, преструвки или фалш, футболният ни талант призна за най-трудните си моменти и доказа с примери защо човек трябва да следва своя собствен вътрешен усет. Малко след това нямаше забранени въпроси – Бербатов отговори на абсолютно всички питания, които нетърпеливите му почитатели отправиха към него.

 

Дискусията премина в дълго раздаване на автографи върху книгата и снимки за спомен с „професор Бербатов”, а повечето от почитателите на голмайстор №1 на България за всички времена поздравяваха Димитър с просълзени очи: „Вие прославихте България навсякъде по света”. Така едно от най-емоционалните турнета завърши… по своя начин.
В тази специална вечер за студенти и гости „учебното време” беше значително удължено – наложи се вратите на Софийския университет да бъдат затворени малко преди полунощ.

Така едно от най-емоционалните турнета завърши... по своя начин.

След като първият тираж на автобиографията на Димитър Бербатов се изкупи бързо, в книжарниците вече са налични копия от втория тираж.

В „По моя начин” оживява вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол. В над 500 страници Димитър Бербатов е открит както никога досега и със сигурност има с какво да изненада и своите фенове, и своите отрицатели. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

Main Menu