Алекс Начева най-добър спортен талант на България за 2018-а

06 Ян 2019 14:53

Александра Начева спечели наградата за “Най-добър млад спортист” на България за 2018 година. 17-годишната пловдивчанка триумфира в анкетата на viasport.bg, след като записа най-успешната година в кариерата си до момента. Възпитаничката на Стойко Цонов спечели титлата в тройния скок на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, стана световна шампионка за девойки до 20 години в Тампере, а на Европейското за девойки под 18 години се окичи със сребърно отличие.

Начева подобри националния рекорд за девойки под 18 години, след като се приземи на 14.18 метра през миналото лято. Тя направи дебют и на континенталния форум за мъже и жени в Берлин. Начева намери място и сред първите трима в анкетата за “Спортист на България” за 2018 г., след като беше класирана трета.

Втори в анкетата миналогодишният победител Антъни Иванов, който също записа най-добрата година кариерата си. Трети е тенисиста Адриан Андреев. За най-добър треньор бе определен Стойчо Цонов, който е наставник на победителката Александра Начева.

Main Menu