Лудогорец падна от Цървена звезда, а ЦСКА получи три от Динамо Киев

02 Фев 2019 19:42

 

Лудогорец загуби и последната си контрола в Турция, след като отстъпи с 1:3 на сръбския първенец Цървена звезда. Единственият гол за "орлите" отбеляза Вандерсон през второто полувреме. Така равносметкака за разградчани е 4 загуби и две победи за престоя си в Белек. Отборът на Антони Здравков се прибира в България в неделя (3 февруари), като се очаква самолетът да кацне в столицата малко след 15:00 часа.

Лудогорец бе тотално надигран от своя съперник през първите 45 минути на днешната контрола, като до почивката разградчани изоставаха с 0:2.

В 31-ата отново Марин стреля от фаул, като малко не му достигна да огорчи Пламен Илиев.

Две по-късно Цървена звезда поведе в резултата. Милан Родич направи отлично центриране отляво, слагайки топката на главата на Бен, който стреля безпогрешно за 1:0.

В 43-ата Лудогорец вече изоставаше с 0:2. Боачи бе намерен на стрелкова позиция, Моци закъсня да се върне навреме и футболистът на Звезда прати в мрежата за втори път.

„Орлите” започнаха много по-офанзивно втората част и резултатът не закъсня. В 54-ата Страхотна контраатака завърши с двойно на Недялков и Вандерсон, като бразилецът би неспасяемо във вратата – 1:2.

В 71-ата минута Форстър се намеси решаващо при опасен удар на Вуканович и топката излезе в корнер. При последвалото центриране Пламен Илиев не се намеси добре, последва подаване на Йованович за Павков, който не сгреши от малка дистанция.

До края на двубоя нямаше повече попадения и Цървена звезда спечели спаринга с 3:1.

 

ЦСКА-София загуби с 0:3 от Динамо (Киев) последната си зимна контрола в Испания. Украинският гранд дръпна с два гола преднина преди почивката след точни изстрели на Циганков (3) и Вербич (35), а в 88-ата минута Андреевски реализира за трети път в червената врата.

Наставникът на българския тим Нестор ел Маестро пусна сред стартовите 11 младия Мартин Смоленски, който игра до почивката, след което на негово място се появи Рубен Пинто. Атаката пък поведе Мауридес.

Срещата започна вихрено и Динамо откри резултата още в третата минута. Вербич разигра с Циганков в наказателното поле, последва шут на втория от 15 метра, който не остави шанс на Стипица - 1:0.

Така дойде 35-ата минута, в която Вербич овладя отляво почти на централната линия, напредна до границата на наказателното поле, влезе навътре и след шут по земя с десния крак вкара за 2:0 за Динамо.

На полувремето ЦСКА-София извърши няколко промени, но първата опасна ситуация за второто полувреме отново бе за Динамо.

От своя страна Динамо не притесняваше кой знае колко червената отбрана, но в 88-ата минута успя да вкара трети гол. Негов автор стана Андреевски, който вкара след много добро изпълнение на пряк свободен удар, който влетя в горния ляв ъгъл на Стипица за крайното 3:0.

Така ЦСкА-София приключи проверките си в Испания с баланс от 2 победи, 1 равен и 3 загуби. Играчите на Ел Маестро записаха успехи в мачовете с Виктория (Пилзен) и Шанхай Шенхуа, отстъпиха на Спарта (Прага), Академия Пушкаш и Динамо (Киев), а с Бохум завършиха наравно.

Main Menu