Манчестър Сити надви Арсенал с 3:1

03 Фев 2019 21:00

Манчестър Сити се върна към победите във Висшата лига, след като надви с 3:1 Арсенал в дербито от 25-ия кръг на първенството. В герой за "гражданите" се превърна Серхио Агуеро, който се отчете с хеттрик на "Етихад". Аржентинецът бе точен в 1-ата, 45-ата и 61-ата минути. За "топчиите" се разписа Лоран Косчелни в 11-ата минута.

С успеха тимът на Пеп Гуардиола успя да се доближи на 2 точки от лидера във временното класиране Ливърпул, който утре играе с Уест Хем. В същото време лондончани са 6-и с 47 точки.

 

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за домакините. 46 секунди след първия съдийски сигнал "гражданите" вече водеха в резултата. Иуоби загуби топката на границата на наказателното поле, Лапорт я отне и проби отляво. Защитникът центрира в наказателното поле, където Серхио Агуеро с глава разстреля Бернд Лено.

В 3-ата минута Сити имаше претенции за дузпа, когато Мустафи събори Агуеро, но Мартин Аткинсън не ги уважи.

 

Арсенал стигна до изравняване в 11-ата минута. Тогава Начо Монреал продължи топката към далечната греда след центриране от корнер, а Лоран Косчелни, който бе непокрит, с глава вкара за 1:1.

 

Минута преди почивката Сити стигна до втори гол. Защитата на Арсенал отново не се ориентира добре, Стърлинг навлезе в наказателното поле и намери оставения сам Агуеро на далечната греда, а аржентинецът вкара на празна врата за 2:1.

"Гражданите" започнаха силно и втората част. В 52-ата минута Давид Силва опита удар извън наказателното поле, който първоначално затрудни Лено, в но крайна сметка германецът улови топката. Минута по-късно Де Бройне също стреля, но стражът на гостите изби.

 

В 61-ата минута Сити стигна до трети гол. Стърлинг проби отляво и с остър пас потърси Агуеро. Лено успя да играе с топката, но не и да я избие, а аржентинецът успя да я промуши във вратата, но стори това с ръка. Съдията обаче не го забеляза и зачете попадението.

 

В 83-ата минута Давид Силва получи топката на удобна позиция, но Лено изби удара му. Минута по-късно Гендузи сбърка в центъра, резервата Габриел Жезуз отне топката и напредна, но стреля слабо.

До края на срещата Рияд Марез се опита да вкара четвърти гол за своя тим, но ударът му мина покрай вратата.

Main Menu