Арсенал би последния за много важна победа

09 Фев 2019 18:56

Арсенал спечели с 2:1 при гостуването си на Хъдърсфийлд след голове на Иуоби и Лаказет през първото полувреме. Лондончани имаха предимство, но не впечатлиха с изявите си. Домакините, които са затънали на последното място, показаха по-добра игра след почивката и стигнаха до почетен гол в края, след като Коласинак си отбеляза автогол. За тях това бе едва шесто попадение в домакинските срещи в първенството от началото на сезона.

Хъдърсфийлд опита да започне срещата активно и първите минути бяха равностойни, като домакините поглеждаха към вратата на съперника. Бързо обаче се видя разлика в класите и отборът на Унай Емери започна да организира опасни атаки. Пред Иуоби и Лаказет се откриха първите възможности, но ударите им бяха неточни. В 16-ата минута лондончани поведоха с известна доза късмет. След центриране на Коласинак Иуоби стреля от воле, топката се отклони в бранител на домакините и затрудни Хамър, но той можеше да се намеси по-добре.

Отборът на Ян Сиверт се държеше в мача, но много рядко създаваше положения. След период, в който и двата отбора не направиха нещо съществено в офанзивен план, в края на полувремето Арсенал имаше преимущество. В 39-ата минута отлична контраатака бе завършена от Мхитарян, но ударът му бе право в ръцете на вратаря. Минута преди почивката Мейтланд-Найлс проби отдясно и сложи топката на крака на Лаказет, за когото оставяше само да я насочи към мрежата./sportal.bg

Main Menu