Аталанта и Торино с победи в Серия А

10 Фев 2019 18:57

Ранните неделни мачове от Серия "А" поднесоха доста изненади на феновете. След тях Аталанта и Торино запазиха шансовете си за попадане в зона "Европа", докато Фрозиноне ще вярва до сетния миг за своето спасение в Калчото.

Изненадата дойде от стадион "Луиджи Ферарис", където устременият към евротурнирите тим на Сампдория, допусна загуба от предпоследния Фрозиноне с 0:1. Селекцията на Марко Барони шокира "моряците" още в 25-ата минута, след като Чофани демонстрира бърза реакция и насочи към мрежата силно подаване на Голданига.

 

Триумфът е от безценно значение за гостите, които вече имат 16 точки и са само на два пункта от спасителното 17-то място.

На Аталанта пък се наложи да осъществява пълен обрат срещу СПАЛ. Мачът за бергамаските тръгна доста тежко, след като бяха наказани още в 8-ата минута от своя бивш стрелец Андреа Петаня. След паузата домакините се взеха в ръце и достигнаха до бленувания успех, а в герои се превърнаха голмайсторите Иличич и Сапата.

Торино също поглежда плахо към Европа, след като днес надви минимално Удинезе с 1:0. Единственото попадение в 31-ата минута реализира Аина, засякъл с глава отлично центриране на Кристиан Ансалди. Ситуацията можеше да бъде различна, ако в 74-ата гостите не бяха изпуснали дузпа. Тогава в ролята на грешник влезе исканият от Милан и Интер нападател Родриго Де Паул. Гол на "фриуланите" пък беше отменен от системата ВАР минута преди последния съдийски сигнал.