Световният шампион тръгна ударно

23 Мар 2019 01:13

Световният шампион Франция започна шумно участието си в евроквалификациите след победа с 4:1 при гостуването си на Молдова в среща от група Н. Страхотен гол на Антоан Гризман (24) откри резултата, а след това последваха и попадения на Рафаел Варан (27), Оливие Жиру (36) и Килиан Мбапе (87). За домакините точен беше Амброс в 89-ата минута.


Селекционерът на “петлите” Дидие Дешан разположи схема 4-2-3-1, пускайки в атаки Оливие Жиру, подкрепян от Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Кингсли Коман.
Момчетата на Дидие Дешан тръгнаха напред от самото началото на двубоя. В шестата минута Лайвин Курзава центрира към Жиру и мъничко не стигна на нападателя да засече. Стотина секунди по-късно Мбапе направи първи пропуск.

Гостите откриха резултата в 24-ата минута. Пол Погба копна топката за Гризман в наказателното поле и нападателят на Атлетико Мадрид реализира с безпощаден и зрелищен удар от въздуха, насочвайки под гредата - 0:1. Три минути по-късно Гризман центрира от корнер на първа греда, където Варан атакува топката с глава и отбеляза за 0:2. В 36-ата Курзава застигна топката на аутлинията, Погба я продължи към Матюиди, който центрира на първа греда към непокрития Жиру, който отблизо реализира за 0:3.

Очаквано след почивката тимът на Дешан водеше играта и по-често търсеше попадение. Павар и Курзава оперираха остро по двата фланга. В 55-ата Курзава поиска дузпа, но не последва сигнал от арбитъра. В 69-ата Гризман центрира, Погба стреля с глава и не можа да повярва, че вратарят отразява неговия удар. В 87-ата Мбапе получи подарък от защитата на молдовците и с лекота прати топката в долния десен ъгъл на вратаря. Две минути по-късно домакините реализираха почетно./sportal.bg

Main Menu