Роналдо се завърна, но Украйна оцеля след канонада от CR7

23 Мар 2019 01:19

Европейският първенец Португалия направи 0:0 при домакинството си на Украйна в мач от евроквалификационна група В, игран на “Луж” в Лисабон. Кристиано Роналдо изигра първа среща с националната фланелка след Световното първенство в Русия. Въпреки това момчетата на Фернандо Сантош така не стигнаха до гол. Огромна заслуга за това има вратарят на украинците Андрий Пятов, който се отличи с феноменални спасявания. В 76-ата за дебютен мач с герба на Украйна се появи бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораеш.


Кристиано Роналдо се завърна в състава на европейските шампиони за първи път от девет месеца насам. CR7 си партнираше в нападение с Бернардо Силва и Андре Силва в схема 4-3-3. Яремчук поведе нападението на гостите при разположение на терена 4-1-4-1.

Домакините взеха инициативата в търсене на откриващ гол. В 16-ата минута Пепе шутира фронтално, а стражът Пятов направи майсторско спасяване. Минута по-късно попадение на "мореплавателите" не беше зачетено заради засада на Карвальо. В 23-ата и 26-ата минути Пятов направи две спасявания след удари на Роналдо. При второто положение шутът беше тежък, но стражът се справи с една ръка. В 44-ата Моутиньо нацели греда при опит за центриране. По-силната игра на иберийците през първото полувреме не им донесе гол.

В 56-ата Пятов направи поредно феноменално спасяване - този път след шут на Андре Силва. Портуалците натискаха, опитваха удари от различни позиции, но не намираха точната формула за гол. Или вратарят се справяше някак, или кълбото рикошираше и променяше траекторията си встрани от вратата. В края беше още по-напечено в наказателното поле на гостите. Всичко обаче беше с Пятов и той не допусна грешка./sportal.bg

Main Menu