Лудогорец и ЦСКА поделиха точките

06 Апр 2019 19:38

Отборите на Лудогорец и ЦСКА не се победиха в голямото дерби от плейофите в Първа лига. Сблъсъкът в Разград завърши при резултат 0:0, като двата тима си размениха по едно полувреме.

Първото бе обагрено в "червено", когато само фантастичните намеси на Ренан не позволиха на Евандро да отбележи заслужено попадение. Селекцията на Стойчо Стоев пък вдигна осезаемо оборотите след паузата, когато изгодни положения се откриха пред Вандерсон. Гол в полза на "орлите" падна в самия край, ала Клаудиу Кешеру остана разочарован, виждайки вдигнатия високо флаг за засада.

Така разликата между двата клуба остава три точки в полза на "зелените". Всичко това е предпоставка за един изключително интересен финален етап от родния шампионат.

ЦСКА можеше да получи безценно предимство в Разград, тъй като Евандро остана сам срещу вратаря на Лудогорец. Нападателят обаче не запази нужното хладнокръвие и стреля в тялото на своя сънародник Ренан.

Дефанзивния вал на "орлите" просто нямаше аналог на "армейските" атаки. Фортуна покри "зелените" и в 16-ата минута, когато Тиаго хвърли извеждащ пас зад гърба на отбраната за Али Соу. Той продължи за нисичкия Жоржиньо, който навърза Григоре и Моци, ала не намери очертанията на вратата с изстрел от около 12 метра.

Първият случай, когато лудогорци надиграха отбраната на ЦСКА беше в 26-ата минута. Тогава Лукас Саша намери хубава пролука, за да подаде към Кешеру. Румънецът елиминира опонент само с едно докосване, но последвалият му удар не притежаваше нужната акуратност.

Играта се поднови с лек устрем в лагера на домакините. При една от поредните атаки на "орлите", Лукас Саша насочи подаване, успоредно на голлинията, което не достигна до своя финален адресат Кешеру.

Публиката на домакините повярва, че любимците им могат да поведат в 64-ата минута. Тогава Вандерсон получи топката по крилото, след което с типични за себе си действия, елиминира съперник и отправи шут в далечния ъгъл. Той обаче излезе в аут.

ЦСКА се измъкна в 69-ата минута, когато Витаутас Черниаускас направи витално спасяване за своя клуб. Свежият Адриан Попа нахлу мощно през зоната на Жеферсон, след което намери напълно непокрития Вандерсон. Бразилецът изненада неприятно и себе си, след като от няколко метра стреля право в обсега на непробиваемия страж на "армейците".

Черниаускас продължи да отчайва Вандерсон и във финалните акорди на дербито. Макар и да смени крилото, бразилецът пак имаше малшанса да види как литовецът спасява ударът му в близкия ъгъл в 85-ата минута.

Голямата драма беше оставена за малко по-късно. Настоятелността на домакините бе възнаградена с акробатично попадение на Кешеру. Румънецът обаче нямаше много време за радост, тъй като видя вдигнатия флаг за засада.

До края нови емоционални мигове нямаше и така шампионският спор между Лудогорец и ЦСКА остана неразрешен - 0:0.

В следващия кръг на Лудогорец предстои непредсказуемо гостуване на Левски. ЦСКА приема на свой терен Берое.

Main Menu