Весела Димитрова: Българската публика е уникална, ще даде стимул на гимнастичките ни

11 Апр 2019 11:24

Старши треньорът на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира, че българската публика е уникална и със сигурност ще бъде стимул за грациите по време на Световната купа в София. Надпреварата ще се проведе от 12 до 14 април в столичната зала „Арена Армеец“.

„Календарът е натоварен, но момичетата са подготвени. Работят и години наред са в такъв ритъм, за тях това е нормално“, каза Димитрова за”Здравей, България”.

Припомняме, че в края на миналата седмица по време на първата за сезона Световна купа в Пезаро (Италия) Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха сребро в многобоя и злато на обръчи и бухалки.

„Изключително важни са отношенията. Напасването на характерите е едно от най-важните неща. Почти по 12 часа момичетата са заедно, дори в почивните дни се търсят като компания”, каза още треньорката.

И добави, че от представянето на една гимнастичка зависят резултатите на целия отбор, но и според нея в основата добрите резултати стои подкрепата на публиката.

“Не може ти да си виновен. Щом една е направила грешка това е грешка целия тим. Обикновено на това се учим. Доста трудно е това, да. Човешко е да се греши,, продължи Димитрова. - Няма как треньорът да обича един състезател повече от друг. Това е професионализъм. Публиката в България е уникална, чудесна, ще даде стимул. Заповядайте да ги подкрепите.”

Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално – Бранимира Маркова, пък сподели, че в тима всички се надяват да зарадват феновете с много медали по време на Световната купа в София. На индивидуалния турнир страната ни ще бъде представена от капитана Навяна Владинова и Катрин Тасева.