Атлетико не позволява на Реал да ги стигне

13 Апр 2019 22:32

Отборът на Атлетико Мадрид спечели с 2:0 у дома срещу Селта в мач от 32-рия кръг на Примера дивисион. Антоан Гризман (42) и Алваро Мората (74) зарадваха феновете на “Wanda Metropolitano”, сред които хиляди деца, поканени за "Деня на детето" в дома на Атлети. "Небесносините" бяха без наказания Яго Аспас. С успеха момчетата на Диего Симеоне намалиха изоставането от Барселона на девет точки. Шест кръга преди края обаче “дюшекчиите” знаят добре, че тяхната борба ще е за второто място.

Първото полувреме в испанската столица предложи няколко много добри положения пред двете врати. Нападенията показаха острота и изобретателност. В 17-ата минута Ян Облак направи две спасявания в рамките на няколко секунди. Първо Максимилиано Гомес изпробва бдителността да словенския страж, а след това атрактивен удар на Риад Будебуз затрудни сериозно вратаря и той изби над гредата.
В 26-ата Хуангран центрира остро и Анхел Корея се размина с топката. В 31-ата Облак се разтегна и парира след опасен шут на Софиан Буфал. В 42-ата Гризман реализира прекрасен гол от пряк свободен удар. Френският нападател шутира силно под гредата, а реакцията на Рубен Бланко закъсня.

През второто полувреме двата тима играха скучновато. Опитите за изравняване на гостите от “Балаидос” се изразяваха само в по-изнесена напред игра. В 65-ата минута Макси Гомес не стреля точно след лошо изчистване на Тони Моя. В 74-ата домакините се възползваха от свободните пространства в половината на съперника. Резервата Алваро Мората тръгна зад центъра, използва скоростта си, за да не позволи на противниците му да го настигнат и след това финтира вратаря преди да насочи в мрежата за 2:0. В 81-ата Гризман опита да направи нещо подобно, но защитник успя да избие пред голлинията./sportal.bg

Main Menu