Сити този път не сгреши срещу Тотнъм и е близо до титлата /видео/

20 Апр 2019 17:17

Манчестър Сити върна лидерската си позиция във Висшата лига, след като надви с 1:0 Тотнъм. Така "гражданите" донякъде се реваншираха за отпадането в Шампионската лига от лондончани.

Единственият гол в мача падна още в 5-ата минута, когато се разписа Фил Фодън. С успеха "гражданите" събраха 86 точки и имат аванс от една пред втория Ливърпул. Тотнъм е трети с 67 пункта.

 

Срещата започна на по-ниско темпо от двубоя в сряда, но отново имаше ранен гол. Още в петата минута Фил Фоудън откри резултата. Отлична атака завърши с извеждане на Агуеро в наказателното поле, а той прати топката с глава към младия англичанин, който се намираше пред опразнената врата.

Тотнъм не изглеждаше безопасно, като малко преди попадението Сон можеше да открие резултата. Южнокореецът преодоля Стоунс и излезе сам срещу Едерсон, но вратарят спаси удара му. Ман Сити владееше повече топката, но натискът на домакините не бе толкова сериозен и оставаха пространства. "Шпорите" на няколко пъти се възползваха от тях, но не успяха да стигнат до изравняване.

 Последва период, в който “гражданите” имаха доста голям контрол върху събитията на терена. Те търсеха втори гол и организираха няколко добри атаки, но реално не стигнаха до нови голови опасности. В 38-ата минута Сити получи неприятен удар. Тогава Кевин Де Бройне напусна терена поради контузия, като не е ясно дали той ще играе в решителните срещи до края на сезона. В самия край на полувремето Сон направи великолепен пробив, като преодоля няколко защитници на съперника, но в края ударът бе бе отразен от излезлия навреме Едерсон.


Тотнъм започна активно втората част, но бързо домакините накараха играчите на Почетино да се дръпнат назад. Манчестър Сити пропусна да удвои аванса си в 49-ата минута. Кайл Уокър проби отдясно и намери Агуеро в наказателното поле. Ударът му бе блокиран от Алдервейрелд, топката се озова във Фоудън, но той стреля неточно.

След час игра "шпорите" имаха сериозни претенции за дузпа, след като Уокър изби топката в ъглов удар с ръка. При центрирането секунди по-късно Дайър бе оставен непокрит, но стреля с глава крайно неточно.

В последната част на срещата играчите на Ман Сити се изнервиха, тъй като преднината им бе крехка. Стърлинг на няколко пъти стигна до разправии с футболисти на съперника и в крайна сметка си изкара жълт картон. “Шпорите” опитаха да натиснат в края, но не успяха да стигнат до нищо съществено пред Едерсон.

 

Main Menu