Созопол сгреши в Марково, Нефтохимик поведе с 5 точки

20 Апр 2019 19:36

Созопол и Нефтохимик продължават да водят люта битка за промоция във Втора лига. Бургазлии обаче взеха преднина с вече 5 точки, след като Созопол сгреши днес и направи 1:1 при гостуването си на Сокол в Марково. Нефтохимик победи вчера с 4:2 Загорец и поведе с 5 точки.

В борбата за оцеляване Свиленград на практика се спаси след като победи юношите на Марица с 3:1. Садово е с 16 точки на предпоследно място, а Асеновец вече изпадна с 12 точки след като загуби с 0:8 от Борислав в Първомай. Все още обаче не е ясно дали Свиленград ще остане в групата, защото може при различни причини да изпадне, сигурно на този етап е, че два ще са изпадащите.

 

Отборът на Атлетик (Куклен) постигна нова победа в Трета лига – Югоизточна група. „Баските“ надиграха Димитровград с минималното 1:0 в мач от 27-ия кръг, който се състоя на градския стадион в Куклен.

Единственото попадение падна в 22-ата минута след статично положение. Ангел Семерджиев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където Борислав Хаджиев засече с глава в мрежата на гостите.

Това бе 12-а победа за възпитаниците на треньора Христо Телкийски от началото на сезона. Атлетик (Куклен) заема 7-ото място във временното класиране с актив от 41 точки. Лидер е Нефтохимик с 69 точки, пред Созопол с 64 т.

Ето и всички резултати:

Петък:

Нефтохимик Бургас - Загорец Нова Загора 4:2

Събота:

Карнобат - Миньор Раднево 0:2

Атлетик Куклен - Димитровград 1:0

Сокол Марково - Созопол 1:1

Черноморец Бургас - Гигант Съединение 2:0

Свиленград - Марица Пловдив 3:1

Борислав Първомай - Асеновец Асеновград 8:0

Садово - Розова долина 0:1

Main Menu