Берое удари Черно море у дома, борбата за топ 4 стана жестока

21 Апр 2019 22:22

„Берое“ изигра страхотен двубой срещу „Черно море“ в мач от 30 кръг на ППЛ и се наложи с 2:0 в Стара Загора. „Берое“ поведе в резултата в 6-та минута с попадение на Педро Еуженио, а Иван Бандаловски удвои в 28-та. В 61-та мкинута „Берое“ остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Александър Василев. Енчев от гостите също получи два жълти картона и бе отстранен в 87-та минута.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

„Берое“ влязоха в двубоя като шести в подреждането с актив от 44 точки, а гостите от Варна бяха позиция по-напред и с една точка повече.


СЪСТАВЪТ

Две промени направи в стартовата единадесеторка Александър Томаш, залагайки на Иван Минчев и Милен Желев, вместо Никита Баранов и Ерол Алкан. Мартин Камбуров не успя да бъде в кондиция за срещата и отпадна от групата непосредствено преди двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

„Берое“ стартира ударно срещата и поведе още в 6-та минута. Минута преди това след бърза атака за „зелените“ Педро получи в пеналта, но бранител изчисти в корнер. Иван Минчев центрира от него, а топката срещна гредата над Дюлгеров. Мартин Минчев изчисти в нов ъглов удар.

След неговото изпълнение Василев шутира от границата на пеналта, вратарят изби, а след това бе извършено нарушение срещу Минчев на дъгата на пеналта. Педро Еуженио прати топката в мрежата с неспасяем шут в горния ляв ъгъл – 1:0.


В 19-та минута гостите успяха да откраднат топката в половината на „Берое“ и тя достигна до Н’Донгала, който шутира от границата на пеналта, но след рикошет кълбото излезе в корнер. Нищо опасно след изпълнението.

Две минути след това Минчев центрира от свободен удар, а топката поапдна в Педро, който опита да изведе Мешка, но вратарят улови.

В 24-та минута отново гредата спаси гостите. Желев центрира от десния фланг, Педро овладя и върна за Минчев, който стреля без подготовка от границата на пеналта, но топката срещна напречната греда.

Четири минути по-късно „Берое“ удвои преднината си. Иван Минчев центрира от корнер, а Иван Бандаловски засече топката с глава и я прати в мрежата за 2:0.


В 30-та минута Мешка центрира в малкото накзателно поле, където Дюлгеров изби, но в краката на Педро. Португалецът шутира веднага, но Енчев изби от голлинията.

Три минути след това Н’Донгала бе изведен на стрелкова позиция и шутира опасно, но Перниш изби в корнер.

В следващата атака Енчев проби и центрира добре, но Жоржиньо не успя да засече добре топката на метър от голлинията и прати кълбото в аут.

В 41-та минута Бриджидо напредна и шутира от дистанция, но топката мина на сантиметри от гредата.

В добавеното време на първата част Мартин Минчев центрира опасно, но Перниш успя да отклони топката в корнер. Нищо опасно след изпълнението и така двата тима се оттеглиха на почивка с два гола преднина за „Берое“.


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Минута след подновяването на играта пробив на Желев завърши с добро центриране, но стражът успя да избие. Топката попадна в Минчев, който обаче бе блокиран от бранител.

В 49-та минута Педро центрира от свободен удар, а Дюлгеров изби. Топката поапдна в Бриджидо, който стреля от границата на пеналта, но топката мина над вратата.

В 54-та минута Педро изпълни страхотно пряк свободен удар, но Дюлгеров изби в корнер.

В 61-та мкинута „Берое“ остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Александър Василев.


Седем минути след това „Берое“ създаде страхотна ситуация. Минчев и Педро размениха подавания, а португалецът стреля от въздуха. Дюлгеров обаче успя да избие.

В 72-та минута Педро изведе Мешка, който напредна и стреля от границата на пеналта, но не намери целта.

Минута след това Кики засече с глава, но Перниш улови.

В 76-та минута при бърза атака за гостите, Жоржиньо получи пас на фланга и центрира по земя в пеналта. Там Генев засече топката от близка дистанция, но Перниш прояви рефлекс и спаси.

Три минути по-късно Жоржиньо получи топката на ъгъла на наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 83-та минута Никола Маринов се отскубна от защитата и пробва да намери Педро, но Енчев успя да изчисти в корнер.

Три минути след това Педро пробяга почти целия терен и успя да стреля от границата на пеналта, но не намери очертанията.

В 87-та минута Мирослав Енчев получи втори жълт картон и така двата тима довършиха с десет души.

Две минути след това Н’Донгала получи топката в пеналта, но Перниш спаси удара на халфа със страхотен рефлекс.

Кики стреля в добавеното време, но Перниш улови.

Това бе всичко и „Берое“ спечели важни три точки. По този начин играчите на Александър Томаш вече имат в актива си 47 т. и е с равен актив с „Ботев“, които са 4-ти.

 

В СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ

„Берое“ гостува на „Левски“ в столицата на 16-и април, петък, от 20:30 часа./beroe.bg

 

Main Menu