Байерн победи Хановер с 3:1 и е все по-близо до титлата в Бундеслигата

04 Май 2019 21:15

Байерн (Мюнхен) направи нова крачка към титлата в Бундеслигата, след като победи с 3:1 Хановер у дома. Двубоят бе от 32-ия кръг на първенството.

Роберт Левандовски (27), Леон Горецка (40) и Франк Рибери (84) бяха точни за "баварците". Жонатас (52-дузпа) вкара за гостите. Бразилският нападател бе изгонен в 56-ата минута.

С успеха Байерн събра 74 точки и има 5 аванс пред втория Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните" са с мач по-малко. В същото време Хановер е последен с 18 пункта и е почти сигурен изпадащ.

Домакините започнаха силно срещата и обсадиха вратата на саксонци. В началните минути Роберт Левандовски и Кингсли Коман изпуснаха по една отлична възможност.

 

В 27-ата минута Байерн поведе. Левандовски засече отлично центриране на Йошуа Кимих и с глава вкара за 1:0. Малко след това Есер бе блестящ при удари на Мюлер и Жером Боатенг.

"Баварците" вкараха страхотен гол в 40-ата минута. Леон Горецка получи пред наказателното поле и с хубав удар в левия ъгъл направи стражът на Хановер безпомощен за втори път.

В 52-ата минута гостите се върнаха в мача след гол от дузпа на Жонатас. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Боатенг.

В 84-ата минута Франк Рибери оформи крайния резултат. "Баварците" се възползваха от грешка при изнасянето на топката от Есер. Кълбото стигна до французина, който с удар по диагонала вкара за 3:1.

Малко след това в игра се завърна Ариен Робен, който замени Кингли Коман.

 

Битката за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига и квотите за Лига Европа в Бундеслигата обещава да бъде жестоко. Борусия (Мьонхенгладбах) и Хофенхайм завършиха наравно 2:2 в мач от 32-ия кръг на първенството.

Павел Кадерабек изведе зинсхаймци напред в резултата в 32-ата минута. В 72-ата минута Матиас Гинтер изравни. Седем минути по-късно Недим Амири изведе отново напред в резултата гостите, а крайното 2:2 оформи Йосип Дръмич в 84-ата минута.

В друг мач от кръга Волфсбург победи Нюрнберг с 2:0 у дома. Феликс Клаус (38) и Марсел Тисеранд (78) донесоха успеха на "вълците".

 

Така Айнтрахт (Франкфурт) остава на четвърто място с 54 точки и мач по-малко. Гладбах е пети с две точки по-малко. Толкова има и Волфсбург. Хофенхайм и Байер (Леверкузен) са с по 51 точки.

В неделя един срещу друг се изправят "орлите" и "аспирините".