Етър остана без лиценз за Европа

17 Май 2019 22:28

Шампионът на България за 1991 година Етър (Велико Търново) остана без лиценз за Европа. Това стана ясно от съобщение на Лицензионната комисия, публикувано на официалния сайт на Българския футболен съюз. От родната ни централа не аргументират решението си, като единствено посочват, че “болярите” ще имат право да участват единствено в майсторската ни група наесен.

При това положение това означава, че ако търновци победят Славия в битката за седмото място, даващо право на участие в баража за Лига Европа (б.р.: “белите” приемат “виолетовите” в първия мач на 20-ти май, а реваншът е три дно по-късно), то ключовият сблъсък с третия в крайното класиране - ЦСКА-София или Левски, ще бъде без значение., съобщи sportal.bg.

Лиценз за първенствата под егидата на УЕФА, включително и Първа лига, получиха действащият шампион Лудогорец, новият носител на Купата на България Локомотив (Пловдив), ЦСКА-София, Левски, Берое, Ботев (Пловдив), Черно море и Славия. Освен Етър, право да бъдат част от родния елит догодина получиха Ботев (Враца) и борещите се за оцеляването си Витоша (Бистрица), Септември (София) и Дунав (Русе).

Main Menu