Феноменален обрат за националите срещу Франция в Лигата на нациите

09 Юни 2019 13:34

Мъжкият национален отбор по волейбол записа втора победа във Волейболната лига на нациите. Момчетата на Силвано Пранди направиха страхотен обрат след като губеха с 0:2 срещу Франция и спечелиха с 3:2.

Много лошо започна двубоят за националите и те загубиха с 25:18 първия гейм. Вторият беше загубен с 25:23. В третия българите се върнаха в двубоя след 25:21, а след това стигнаха и до тайбрек в драматичен гейм - 25:23. В тайбрека България победи с 15:11 и спечели победа срещу французите, които са вицешампион от Лигата на нациите.

Пловдивчанинът Розалин Пенчев изигра страхотен мач, отчете се с 18 точки и стана най-резултатен. Светослав Гоцев и братът на Розалин другият пловдивчанин в отбора Николай Пенчев завършиха с по 12 точки. За Франция Жан Патри завърши с най-много точки - 13.

"Лъвовете" нанесоха първо поражение на французите в Лигата на нациите. До момента "петлите" бяха с пет победи от пет мача.

Така България е на 11-то място в лигата с 2 победи и четири поражения. Следващият уикенд националите се прибират в България, където в петък, събота и неделя във Варна е домакин на група 10 в Лигата на нациите. Националите ще играят срещу Япония, Италия и Австралия.

Main Menu