Министър Кралев: Ще продължим да помагаме за развитието на детско-юношеския футбол

12 Юни 2019 12:56

 

Спортният министър Красен Кралев присъства на представянето на топката, с която ще играят елитните отбори в Първа професионална лига в родния футбол.

През новия сезон съставите ще играят с истински шедьовър - Adidas Conext 19, вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 година. Клубовете от Втора лига пък ще се радват на достойнствата на топката Nike Merlin. Всички топки са подарък от Българския спортен тотализатор.

Представянето на официалната топка за новата футболна кампания се състоя в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна", а Красен Кралев подчерта, че министерството си сътрудничи с БФС и сподели:

„Имаме обратна връзка с треньорите. Програмата се подобрява всяка година. Ще продължим да помагаме за развитието на детско-юношеския футбол. Доставянето на футболните топки е важен момент. Идеята е всички отбори да играят при равни условия. Доволни сме от тази промоция, която получават от БСТ. Това е единствената институция, подсигуряваща огромни средства за българския спорт. Виждате, че това са най-добрите топки, с които се играе по целия свят. Това сътрудничество е много благотворно. Дано в следващите години да имаме възможност да разширим програмата Развитие за развитие на детско юношеския футбол. Може да сме оптимисти за това, което предстои следващата година.”

Камилски дол

Main Menu