Левски взе интересно име за спортен директор

13 Юни 2019 21:18

Ръководството на Левски избра Ивайло Петков за спортен директор на клуба. Бившият национал на България започва работа на стадион "Георги Аспарухов", след като се договори с изпълнителния директор Павел Колев. Именно той ще има отговорността да направи вече закъснялата селекция на "сините", от която сериозно се нуждае Петър Хубчев. 43-годишният бивш защитник е избран от столичани сред трима кандидати за тази позиция. Имащият 64 мача и 3 гола с екипа на България Петков, който се изявява като футболен агент след края на кариерата си, беше две години изпълнителен директор на Дунав (Русе), но напусна "драконите" през юни 2018 година.

Ивайло Петков е трикратен шампион на България с екипа на Литекс - 1997/98 г., 2009/10 г., и 2010/11 година, а през 2004 година триумфира с титлата на Турция, като футболист на гранда Фенербахче. Във визитката си той има също така една Купа на България - 2009 година, и една Суперкупа на България - 2010 година, като и двете са с екипа на Литекс.

Роденият в Долни Дъбник Петков започва спортната си кариера в Чавдар (Бяла Слатина) през 1993 година, след което преминава последователно през отборите на Спартак (Плевен), Литекс, Истанбулспор, Фенербахче, Кубан (Краснодар) и Анкарагюджу, преди да завърши кариерата си в Ловеч през 2011 година. Той има два мача на последното световно първенство на България през 1998 година във Франция, както и две срещи с "трикольорите" на последното ни европейско първенство - 2004 година в Португалия.

"Ръководството ми представи концепцията за развитие на ПФК Левски и бях поканен да стана от нея. За мен е голяма чест да бъда в клуб като „Левски“ и благодаряя за доверието, което ми гласува ръководството. Надявам се с общите усилия на всички в Левски да изведем отбора там, където му е мястото“, заяви Ивайло Петков пред сайта на клуба.

Main Menu