Италия започна ударно след обрат срещу Испания Евро 2019 U21

17 Юни 2019 16:08

Домакинът Италия направи летящ старт на европейското първенство за младежи до 21 години. Пред около 30 000 зрители на “Ренато Дал’Ара” в Болоня “адзурите” победиха Испания с 3:1, а над всички беше Федерико Киеза, който отбеляза два от головете. Испанците поведоха с попадение на Дани Себайос, но постепенно изпуснаха инциативата.

И двата отбора излязоха с впечатляващи състави. Италианците, водени от Луиджи Ди Биаджо, започнаха в предни позиции с Мойс Кийн, Николо Дзаниоло и Киеза, а селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте имаше в средата на терена и в нападение футболисти като Себайос, Карлос Солер, Фабиан Руис, Микел Оярсабал и Борха Майорал.
Младите “адзури” загубиха именно от този съперник финалa през 2013 година, а не го бяха побеждавали от 2006-а. Изглеждаше, че тази серия ще продължи, защото още в 8-ата минута Дани Себайос изненада Алекс Мерет с неспасяем изстрел, попаднал в горния десен ъгъл на вратата.

Себайос беше избран за най-добър футболист на предишното европейско първенство и през първото полувреме показа, че това не е било никак случайно. Груба грешка на вратаря Унай Симон обаче обърка плановете на испанците. В 36-ата минута той не прецени добре ситуацията след пробив по левия фланг на Киеза и позволи топката да влети в близкия му ъгъл.Малко преди почивката Дзанило се контузи и вместо него Ди Биаджо пусна любимеца на феновете в Болоня Рикардо Орсолини. Метрес пък се намеси блестящо след опасен удар на Солер.

В 64-ата минута резервата Патрик Кутроне задържа умело топката в наказателното поле, а най-добра позиция бе заел Киеза, който отблизо опъна мрежата за 2:1. Кутроне имаше участие и при третия гол. той беше задържан от Солер, а след намесата на ВАР реферът даде дузпа за Италия, която Пелегрини реализира./sportal.bg