Шампионът Германия не успя да бие, но се класира за полуфиналите на Евро 2019 U21

24 Юни 2019 09:58

Германия се класира за полуфиналите на Евро 2019 за младежи, след като в последния си мач от група "В" завърши 1:1 с Австрия. Двубоят на стадион "Нерео Роко" в Удине беше пряк сблъсък за място сред най-добрите 4 на турнира. Германците, които са актуални първенци на Стария континент в тази възраст, се нуждаеха поне от равенство, докато австрийците трябваше задължително да спечелят, за да изместят състава на Щефан Кунц от първото място.

Лука Валдшмит даде преднина на Бундестима в 14-ата минута с петия си гол от началото на надпреварата. Попадението беше много красиво. Валдшмит се обърна на малко пространство и с левия крак не остави шансове на Александър Шлагер.
В 22-ата минута Австрия получи дузпа след намесата на ВАР и Дансо се разписа за 1:1. Германия имаше инициативата до почивката, но по-чистите положения баха пред вратата на Нюбел. В добавеното време на първата част австрийците можеха да стигнат до пълен обрат, но Калайджич уцели гредата.

След почивката напрежението се покачваше с всяка изминала минута. Германия не можа да се успокои с втори гол и трябваше да внимава, защото една грешка можеше да означава отпадане от турнира. Все пак, до изненада не се стигна и Бундестимът ще продължи защитата на титлата си.
В другия мач от групата Дания очаквано победи Сърбия с 2:0. Сърбите не играеха за нищо след двете си загуби на старта, докато датчаните имаха минимални надежди да станат най-добрият втори отбор и да се доберат до полуфиналите. Първия гол вкара Браун Ларсен в 21-ата минута, а в 51-ата точен беше и Расмусен, но това не се оказа достатъчно за Червения динамит, който е с по-лоши показатели от Италия.

Освеен Германия, сигурен полуфиналист е и победителят в група "А" Испания. Днес предстоят последните мачове в група "С", като битка за първото място ще водят Румъния и Франция. Любопитното е, че при равенство и двата отбора ще се класират за следващата фаза./sportal.bg