Бразилия на полуфинал на Копа Америка

28 Юни 2019 08:10

 

Бразилия е първият полуфиналист на Копа Америка. Домакините на турнира трябваше да минат по трудния път, за да отстранят коравия тим на Парагвай. В редовното време двата тима не си отбелязаха голове, макар "гуараните" да играха с човек по малко от 58-ата минута, когато Фабиан Балбуена бе изгонен с директен червен картон.

Така победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. Там "кариоките" показаха по-точен мерник и с 4:3 попадения се добраха до следващата фаза.

Бразилия имаше първата голова възможност в мача. В 4-ата минута след бърза атака Фирмино получи на добра позиция пред наказателното поле, но ударът му бе в ръцете на вратаря. В следващите минути домакините имаха инициативата, но така и не можеха да стигнат до реални голови положения.

В 40-ата минута Евертон отправи опасно центриране пред вратата на съперника, но там нямаше кой да засече топката и да отбележи. Минута след това Коутиньо нахлу на скорост в пеналта, но ударът му бе спасен от вратаря.

Бразилия продължи да действа по-настъпателно и през втората част и последователно с пропуски пред вратата на съперника се проявиха Коутиньо и Артур. В 54-ата минута Роберто Фирмино напредна на скорост и бе спънат на границата на наказателното поле, а съдията отсъди дузпа за "кариоките". След разглеждане на ситуацията с ВАР реферът промени решението си и прецени, че нарушението е извън пеналта, но пък показа червен картон на Фабиан Балбуена за извършеното нарушение.

Дани Алвеш изпълни наказателния удар, като стреля опасно по земя и топката профуча до гредата, но в аут. В 90-ата минута Вилиан комбинира със свой съотборник пред наказателното поле, освободи си позиция и стреля, но нацели гредата.

В крайна сметка победителят трябваше да бъде излъчен след дузпи. Густаво Гомес пропусна още при първия опит за Парагвай, а след това точни от бялата точка бяха Вилиан, Маркиньос и Коутиньо за Бразилия и Алмирон, Валдес и Рохас за парагвайците. Роберто Фирмино даде надежда на "гуараните", пропускайки при четвъртия удар за домакините, но веднага след това и Дерлис Гонзалес не успя да уцели вратата. Така решаващият удар бе за Габриел Жезус, който бе точен и донесе успеха на своя тим за крайното 4:3.

С тази победа Бразилия продължава на 1/2-финал, където ще срещне победителя от сблъсъка между Венецуела и Аржентина.