Шампионът Чили отстрани Колумбия след дузпи и е на полуфинал за Копа Америка

29 Юни 2019 11:27

Шампионът на Копа Америка Чили се класира за полуфиналите на турнира, след като отстрани Колумбия след изпълнения на дузпи.

Редовното време на "Арена Коринтианс" завърши 0:0 и се пристъпи директно към изпълнение на 11-метрови удари. При тях Вилиам Тесийо пропусна петата дузпа за Колумбия, а след него Алексис Санчес беше безкомпромисен и класира Чили напред. Успехът е напълно заслужен за чилийците, които бяха по-опасният отбор на терена, а на два пъти след намесата на ВАР техни голове бяха отменени. Съперник на Чили в битката за място на финала ще бъде победителят от мача между Уругвай и Перу, който е тази вечер. В другия полуфинал ще се изправят големите съперници Бразилия и Аржентина.

Началото на мача се забави с 20 минути, тъй като чилийците имаха проблеми с транспорта и закъсняха. Двата отбора се “захапаха” от първата минута, като колумбийците бяха по-активният тим, докато съперникът им разчиташе на контратаки. В седмата минута Радамел Фалкао беше фаулиран пред наказателното поле и Колумбия получи право на пряк свободен удар, но изстрелът на Хамес Родригес срещна стената.

Постепенно Чили изравни играта, а в 12-ата минута вратарят на Колумбия Давид Оспина показа страхотна реакция, като отрази удар с глава на Чарлс Арангис, който стреля отблизо след центриране на Хосе Фуензалида. В 16-ата минута обаче Оспина се намеси неубедително, а притичалият Арангис успя от малък ъгъл да прати топката в мрежата. Попадението обаче не беше зачетено след намесата на ВАР заради засада на Алексис Санчес.

Играта остана много динамична, като Чили отново създаваше по-опасните положения. В 35-ата минута Марипан беше намерен с центриране пред вратата, но ударът му с глава мина над гредата. Много активен на фланга беше Жан Бусажур, който беше в основата на повечето ситуации пред вратата на Оспина. В 38-ата минута Оспина отново се намеси добре и предотврати гол след удар на Видал. До края на полувремето преобладаваха твърдите влизания и грешките от страна и на двата отбора и в крайна сметка резултатът се запази, а развръзката остана за втората част.

След почивката Колумбия отново беше по-активният тим в началото, а в 50-ата минута организира бърза атака, но Хуан Куадрадо не успя да нанесе добър удар. В 55-ата минута колумбийците имаха нов добра възможност, но вратарят Габриел Ариас успя да овладее топката.

В 71-ата минута Чили стигна до гол чрез Артуро Видал, но и той беше отменен заради игра с ръка преди удара на чилиеца. Шест минути преди края стражът на Колумбия отново беше герой за своя тим, след като отрази коварен прехвърлящ удар от малък ъгъл. В крайна сметка резултатът се запази и така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях единствено Вилиам Тесийо от Колумбия пропусна, което се оказа фатално./sportal.bg

Main Menu