Треньорът на Арда преди мача с Ботев: Ще покажем истинските си възможности /видео/

12 Юли 2019 18:09

Старши треньорът на ПФК АРДА Стамен Белчев даде интервю за клубния сайт, преди първия исторически мач на АРДА в Първа лига срещу Ботев Пловдив. Срещата е утре 13 юли от 18:30 часа, на АРЕНА АРДА.

Г-н Белчев предстои първи исторически мач за АРДА в Първа лига, готов ли е отборът?

– Да, наистина е така. Утре ни предстои първи исторически мач. Във времето, което работихме заедно мисля, че свършихме доста работа. За съжаление определени футболисти се включиха на по-късен етап, но мисля, че отборът ще покаже едно добро ниво и по този начин ще задоволи претенциите, които имат феновете към тях.

Новите футболисти как са към този момент, вече изиграхте една контролна среща?

– Точно за тях имах предвид, че се включиха на по-късен етап. Но въпреки това те много се стараят в тренировъчния процес за да наваксат това, което са изостанали. Със сигурност няма да са на 100 процента готови, но съм сигурен, че ще покажат едно добро лице.

Имате ли някакви проблеми в състава, освен наказаните Ахмед Осман и Веселин Марчев?

– Към този момент нямам, надявам се и до началото на мача положението да е същото. Освен двамата, които казахте, че са наказани останалите всички тренират, а след последната тренировка ще определя групата, която отива на лагер.

Лично вие как виждате отстрани момчетата, готови ли са? Все пак Първа лига, първи мач, домакинство тук в Кърджали.

– Това, което виждам, че отборът се старае много. Виждам дори на моменти, че са малко пренавити и трябва малко да се успокоим, и да намалим емоциите. Трябва да бъдем разумни, да не прегаряме, за да покажем истинските си възможности, които надявам се не са малко.

Тези футболисти, които са тук от миналата година, осъзнават ли, че Първа лига е съвсем различна от Втора лига?

– Доста пъти сме говорили на тази тема, че колкото по-рано всички осъзнаят, не само тези от миналата година, а и всички, че нивото на Ефбетлига и Втора лига е доста различно. Постоянно за това говорим, че футболът в Ефбетлига е много по-бърз, много по-динамичен и трябва да свикваме точно с това нещо за да може да не сме изненадани по време на мачовете.

Успяхте ли да се запознаете с играта на Ботев Пловдив?

– Да, като цяло имаме информация за състава на Ботев Пловдив. Един от отборите, който въпреки, че миналата година в плейофите не показа едно добро лице, е отбор, който има постоянство. Нямат текучество на футболисти, докато при нас знаете, че правим нов отбор. Надявам се да се противопоставим на силните им страни и да се възползваме от слабостите, които според нас показват те. Всичко е в нашите глави първо и после в краката на футболистите за да можем да ги ориентираме в обстановката, и те да го покажат в самия мач после.

Вие имате сериозен опит в Първа лига, какво бихте им казали и на младите, и на другите футболисти, които ще се появят на АРЕНА АРДА утре в 18:30 часа?

– Това, което преди всеки мач им казвам, че футболът е доста сериозна работа, трябва да са максимално отдадени на него, за да могат изпитват удоволствие от това, което работят. Никой не трябва да го е страх от грешки, трябва да излизат спокойни за да могат да си покажат истинските възможности. Трябва най-вече да се раздадат на терена, ние другото ще го оценим отстрани.“

Усеща ли се вече настроението на феновете в града?

– Да, настроението е приповдигнато и очакванията към клуба са високи, което е нормално. Надявам се утре с играта си да бъдем на нивото на феновете, които не се съмнявам, че ще бъдат нашият 12-ти играч и ще ни подкрепят както досега по пътя към Ефбетлига.

 

Main Menu