Берое би Ботев (Враца) с 3:1

12 Юли 2019 23:05

Ботев (Враца) и Берое откриха новия сезон в България. Първият двубой от шампионата се изигра на стадион "Христо Ботев" във Враца и завърши с успех за старозагорския състав с 3:1.

Точни за победителите бяха Педро Еуженио, Рубен Бригидо и Милен Желев. За Ботев (Вр) се разписа Мирослав Будинов.

Първото полувреме предложи футбол на висока скорост и множество положения и пред двете врати - нещо, което със сигурност се хареса на феновете по трибуните.

В 12-ата минута многоходова акция за гостуващия тим завърши с точен завършващ изстрел на Педро Еуженио, който вкара първото попадение за новия сезон в елитния ни футбол.

Между 21-ата и 24-ата минути Иван Бандаловски на два пъти стреля в рамката на вратата на Костов. Това се случи при идентични ситуации - след центриране от корнер. Първо Бандаловски стреля с плонж в напречната, а след това с техничен изстрел в дясната греда на вратата на домакините..

Минута преди почивката Мартин Камбуров получи перфектна възможност да удвои преднината на тима си, но засече прострелно центриране в наказателното поле неточно, с което прати кълбото покрай целта.

Второто полувреме започна по малко по-различен начин от откриващото, като гостите бяха прибрани в собствената си половина и очакваха възможност на контраатака.

В 69-ата минута възможността за Берое дойде. Бригидо получи топката далеч от вратата на опонента, но напредна и от доста сериозна дистанция разстреля Костов за 2:0.

 

1:2 направи Мирослав Будинов, който засече подаване от корнер. Домакините имаха и късмет, като след отиграването на Будинов, кълбото се отби в тялото на състезател на Берое.

 

Крайното 1:3 бе оформено от Милен Желев, възползвал се от грешка в защитата на съперника малко преди последния сигнал в мача.

След като разтрогна с Левски, Валери Божинов тренира с Ботев, но потвърди, че все още не е подписал, защото чака оферта от чужбина.

Main Menu