Още един голям шампион потвърди участие в Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

16 Юли 2019 14:41

Бившият номер 1 в света и 4-кратен медалист от Олимпийски игри, Дмитрий Овчаров, се завръща у нас за участие в Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open Роденият в Украйна, но състезаващ се за Германия талант дебютира в турнира преди 2 години, когато спечели титлата. Именно благодарение и на този успех Овчаров оглави световната ранглиста в началото на 2018-а. Той e двукратен европейски шампион и 9-кратен победител в Световния тур!

С присъствието на Овчаров в Панагюрище, битката при мъжете става още по-напрегната. Във възрожденския град ще видим някои от най-добрите майстори на играта в световен мащаб - световният номер 4 Томоказу Харимото (Япония), неговите сънародници Коки Нива и Юн Мизутани, както и корейците Джан Вуджин и Лий Сансу. Европейското присъствие също впечатлява - сребърният медалист от Европейските игри в Минск Джонатан Грот (Дания) вече заяви участие, а номер 15 в света Лиъм Пичфорд отново ще е сред основните атракции в "Арена Асарел". Говорейки за атракции, няма как да не споменем и нигерийския шоумен Куадри Аруна - 1/4 финалист от Олимпийските игри в Рио преди 3 години, когато по сензационен начин изхвърли германската легенда Тимо Бол!

При дамите нещата изглеждат дори още по-впечатляващо! Отново ще видим най-силните японски състезателки - разбира се изпъква двукратната шампионка в Панагюрище и на сингъл, и на двойки Касуми Ишикауа. 18-годишната сензация Мима Ито също ще радва българските фенове. Ще видим и редица медалистки от Европейските игри в Минск. Спечелилите сребърни медали в отборната надпревара за Румъния Бернадет Соч и Елизабета Самара идват в Панагюрище. Участие е заявила и вицешампионката на сингъл - играещата за Германия Хан Ин.

Main Menu