Байерн вкара три на Реал Мадрид в дебюта на Азар и Йович

21 Юли 2019 07:53

Байрен (Мюнхен) победи с 3:1 Реал Мадрид в сблъсъка между двата тима от приятелския турнир Интернешънъл чемпиънс къп. Срещата се игра на “NRG Stadium ” в Хюстън, Тексас и бе неофициален дебют за новите попълнение на кралския клуб Еден Азар и Лука Йович. Освен тях първи мач с белия екип изиграха и Ферлан Менди, Родриго и Такефуса Кубо. Германският шампион спечели срещата с попадения на Корентен Толисо в 15-ата, Роберт Левандовски в 67-ата и Серж Гнабри в 70-ата минута. За мадридчани пък се разписа Родриго в 84-ата минута.

Срещата започна с натиск на Реал и Карим Бензема направи два сериозни пропуска пред вратата на Мануел Нойер. Вместо да се стигне до гол във вратата на мюнхенци, се случи точно обратното. В 15-ата минута при първата си добра атака Байерн поведе. Толисо получи пас в наказателното поле, първият му удар бе блокиран от Марсело на голлинията, но при втория опит французнът не сгреши.

До края на полувремето Бензема можеше на два пъти да възстанови равенството, но при първия му опит Нойер спаси, а в 43-ата минута той по чудо не успя да засече едно чудесно центриране на метри от вратата. Байерн също имаше една добра възможност, като в 30-ата минута бомбен шут на Тиаго Алкантара бе спасен от Тибо Куртоа.

През втората част Байерн стоеше далеч по-добре. В 57-ата минута при едно остро центриране Тиаго успя да играе с топката, но не и да я насочи във вратата. Три минути по-късно Толисо бе изведен очи в очи с Кейлор Навас, но стражът отрази удара му./Спортал.бг

Main Menu