Тотнъм би домакина Байерн след дузпи и спечели Ауди къп

01 Авг 2019 11:02

Тотнъм е новият носител на трофея Audi Cup! Тази вечер "Шпорите" победиха домакина Байерн Мюнхен насред "Алианц Арена" след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи при резултат 2:2, като англичаните поведоха с попадения на Ерик Ламела (19) и Кристиан Ериксен (59), но германците успяха да се върнат в мача след точни изстрели на Ян-Фите Арп (62) и Алфонсо Дейвис (82). При дузпите лондончани показаха по-здрави нерви и спечелиха с 6:5 точни изстрела.

Маурисио Почетино бе избрал за този двубой Лукас Моура да бъде на върха на атаката, а зад гърба му действаха Деле Али, Ерик Ламела и Жорж-Кевин Нкуду.

 

Нико Ковач пък противопоставя доста по-непознати имена. Ян-Фите Арп бе на върха на атаката, а Александър Ноленбергер и Сарпийт Синг стартираха на двете крила. Корентен Толисо и Райън Йохансон действаха в средата на терена.

В началните десетина минути Тотнъм повече задържаше топката, но без да се стигне до някакви реални голови опасности пред Мануел Нойер.

"Шпорите" все пак поведоха в резултата с първата си по-добра възможност. Нкуду напредна по лявото крило и пусна успоредно на голлинията, а Ерик Ламела с шпагат засече топката във вратата за 1:0.

В 35-ата минута Синг отправи един от първите по-опасни удари към вратата на Тотнъм, но той не намери очертанията и мина над напречната греда.

Синг имаше още по-добра възможност в 42-ата минута, като този път шутът му бе по земя и премина на сантиметри от гредата.

Минута след това Ноленбергер опита диагонален изстрел, но и той не намери целта.

На полувремето и в двата тима имаше промени, но по-интересни бяха те в състава на Тотнъм, където се появиха Хари Кейн, Кристиан Ериксен и Хеунг-Мин Сон.

В 56-ата минута Сон имаше първата си възможност в мача. Той се освободи пред наказателното поле и отправи силен удар, който доста затрудни вратаря Свен Улрайх.

Само две минути след това кореецът имаше още по-добър шанс, но и този път ударът му бе спасен от Улрайх.

В 59-ата минута Тотнъм удвои преднината си. Кейн се освободи от прекия си пазач в пеналта и намери Ериксен, който с едно докосване прати топката във вратата за 2:0.

Байерн обаче успя бързо да върне интригата. В 62-ата минута Арп получи пас на скорост, надбяга прекия си пазач и хладнокръвно реализира за 2:1.

В 67-ата минута Улрайх се отличи с поредна блестяща намеса след изстрел отблизо на Кейн.

В 70-ата минута в игра и за Байерн влезе тежката артилерия в лицето на Роберт Левандовски, Кингсли Коман и Томас Мюлер.

За съжаление на домакините, Коман трябваше да напусне терена принудително само шест минути по-късно, след като неволно бе настьпен от Фойт при един фаул на границата на наказателното поле.

В 82-ата минута Байерн стигна до изравняване на резултата. Алфонсо Дейвис получи пред наказателното поле, освободи си пространство и със страхотен бомбен удар вкара за 2:2.

В 85-ата минута Левандовски бе намерен от Ренато Санчес в пеналта и опита удар от малък ъгъл, но добрата намеса на Газанига попречи да се стигне до нов гол.

В 87-ата минута и Байерн извади късмет след страхотен далечен удар на Ериксен, който премина над вратата.

Наложи се победителят да бъде решен с дузпи. Давид Алаба пропусна още при първия удар за Байерн, но Кристиан Ериксен също сгреши веднага след него. Междурвеменно Тоби Алдервейрелд, Хари Кейн, Хуенг-Мин Сон, Джак Ролс, Оливър Скип и Джафет Тананга бяха точни за "Шпорите". Тиаго Алкантара, Томас Мюлер, Ренато Санчес, Роберт Левандовски и Сарпийт Синг пък вкараха за Байерн. Решаващата дузпа обаче бе пропусната от Жером Боатенг и така успехът отиде на сметката на Тотнъм.

Това е първи триумф на Тотнъм в този приятелски турнир. Байерн обаче остава лидер по спечелени титли - 3./sportal.bg

Main Menu