Официално: Сити представи Кансело

08 Авг 2019 16:10

Тази вечер бе сложен краят на трансферната сага около Жоао Кансело. Защитникът официално премина от Ювентус в състава на Манчестър Сити. Двата клуба водиха дълги преговори в продължение на няколко седмици, но накрая успяха да стигнат до разбирателство и сделката вече е факт.

“Гражданите” ще платят на Юве 26 милиона паунда в рамките на три години, като освен това изпратиха и Данило в посока Торино.

Кансело пък подписа договор с английския шампион за следващите шест сезона, но не се съобщават повече подробности за заплатата, която ще получава на “Етихад”.

Португалецът призна, че сериозен фактор за идването му в Манчестър Сити е бил Беррнардо Силва, който го е убедил да приеме офертата на англичаните.

“Говорихме няколко пъти по темата и той ми каза, че това е страхотен клуб и атмосферата тук е прекрасна. Това е една от причините да дойда тук. Бернардо е футболист, на когото се възхищавам. Ако си спомням правилно, ние играхме в един отбор в продължение на осем години. Бяхме заедно в Бенфика доста дълго време. Това ще ми помогне много и се радвам, че отново ще мога да играе с него”, заяви Кансело след финализирането на трансфера./sportal.bg

Main Menu