Ман Юнайтед разгроми Челси с 4:0

11 Авг 2019 20:46

Отборът на Манчестър Юнайтед стартира по фантастичен начин тазгодишната си кампания в Премиър лийг. Селекцията на Оле Гунар Солскяер разби Челси с 4:0, като по този начин даде сериозна заявка за ключова роля в шампионата. "Червените дяволи" подпечатаха своя триумф благодарение на скоростните си атаки, които така и не бяха разгадани от сломения им опонент.

В герой за домакините се превърна Маркъс Рашфорд, вкарал два гола, а по един добавиха Марсиал и пълният дебютант Джеймс.

 

Тежката загуба пък е лоша новина за мениджъра на "сините" Франк Лампард, дебютирал днес като треньор в най-високото ниво на английския футбол. През първото полувреме лондончани можеха да пратят дербито в съвършено различна посока, но гредите удариха Ейбръхам и Емерсон.

 

Двубоят на "Олд Трафорд" започна с отворена и смела игра от страна на гостите. Лондончани атакуваха главно по фланговете, където изключително активни бяха Мейсън Маунт и Педро. Всичко това доведе и до първата голова възможност в мача. Тя се откри пред младия нападател на "сините" Тами Ейбръхам, който шутира силно от границата на наказателното поле, но право в дясната странична греда на Де Хеа.

В стремежа си да отиграе една топка с пас, а не паническо изчистване, Курт Зума сътвори огромна грешка, която без малко можеше да даде предимство на Манчестър Юнайтед. Неговата неточност доведе до изстрел без подготовка на Марсиал, спасен обаче с вещина от Кепа.

 

Една бърза атака на домакините промени всичко в 18-ата минута. Маркъс Рашфорд влезе на скорост в полето на Челси. Нападателят рязко смени посоката, което принуди Курт Зума да не действа много адекватно, фаулирайки го почти пред погледа на главния съдия. Антъни Тейлър не се поколеба и посочи дузпата. С отговорната задача се нагърби потърпевшият, който майсторски преодоля Кепа за 1:0.

 

Челси можеше да отговори подобаващо на инкасирания гол в 31-ата минута, когато Мейсън Маунт замахна хитро и върна леко назад към намиращия се около дузпата Ейбръхам. Комбинацията между двамата младоци обаче не се получи, което доста ядоса и техния мениджър Франк Лампард.

 

Селекцията на Лампс пропиля втора добра възможност в дербито с настъпването на 38-ата минута. Марсиал подаде прекалено назад за Погба, което даде възможност за светкавична контра на "сините". Педро продължи за връхлитащия в полето Баркли, но всичко, което направи бившата звезда на Евертън беше да продиктува спасяване с крак от Де Хеа.

 

Не бяха изминали и 120 секунди, когато Челси разтресе за втори път гредата в двубоя. Този път малшансът беше за Емерсон, който беше оставен непокрит от Уан-Бисака. Ъгълът му за стрелба обаче бе сравнително малък и донякъде това пощади безпомощния в този случай Де Хеа.

Втората част стартира с по няколко добри минути за двата тима. Докато Челси притесни своя опонент със статични положения, Юнайтед пробваше стихийни атаки по фланговете, които за тяхна жалост не дадоха резултат.

 

Трибуните на "Олд Трафорд" изпаднаха в див екстаз, когато любимците им ги зарадваха с второ попадение. Рашфорд подхвана много скоростна атака, при която някак си не синхронизира скоростта си с тази на Джеси Лингард и му подаде малко по-дълго. Той все пак догони топката и комбинира с Андреас Перейра, който центрира с математическа точност в пространството, където Марсиал бе намерил своята позиция между Кристенсен и Зума. Всичко това доведе до негово насочване между краката на Де Хеа и 2:0 за селекцията на Солскяер.

 

Празненствата още не бяха приключили, когато буквално в следващата атака беше сътворена и класиката. Пол Погба изуми с фантастичен пас зад центъра, а Маркъс Рашфорд овладя топката толкова майсторски, че си спечели необходимата преднина пред защитник на Челси и уверено наказа Кепа за 3:0.

 

Сякаш разгромът не беше достатъчен и домакините нанесоха четвърти шамар по егото на Челси. Пол Погба разтвори голямата си крачка измежду тромавата отбрана на "сините", след което подаде за спринтиралия Джеймс. Младокът не можеше и да мечтае за по-добър дебют, тъй като секунди по-късно, не и без рикошет в краката на Емерсон, прати коженото кълбо в далечния ъгъл на Кепа.

В следващия кръг на Юнайтед предстои доста трудно гостуване на Уулвърхямптън, докато Челси домакинства на Лестър.

Main Menu