Новак удари Дортмунд

31 Авг 2019 22:47

Афиширалият амбиции да спечели титлата в Германия отбор на Борусия (Дортмунд) записа шокираща загуба с 1:3 при гостуването си на новака Унион (Берлин) в сблъсък от третия кръг. Провалът идва след две поредни убедителни победи на сметката на вестфалци, които бяха вдъхнали надежда на запалянковците за успешна кампания. В същото време това е исторически първи успех за Унион в Първа Бундеслига. Преди седмица столичани бяха завоювали и изобщо първата си точка.

Мариус Бюлтер, който преди година играеше в четвърта дивизия, вкара два гола за Унион в 22-ата и 50-ата минути. Пако Алкасер беше изравнил в 25-ата. В 75-ата Себастиан Андерсон реши мача с трето попадение.

Така още на този ранен етап Байерн вече е пред Борусия.

За гостите дебют от първата минута записа Юлиан Брант, който излзезе вместо контузения Торган Азар. Томас Дилейни зае място в центъра на халфовата линия за сметка на Акелс Витсел, който също е с травма. Унион пък имаше само една точка, а при първото си домакинство беше загубил тежко от РБ (Лайпциг) с 0:4. Титуляр в защитата на столичани беше шампионът с Борусия Невен Суботич.

В 10-ата минута Суботич беше близо до попадение с глава, но топката излезе в аут.
Три минути след това вестфалци отговориха с опасен изстрел на Марко Ройс от пряк-свободен удар, който за малко не спря в мрежата.
Борусия държеше контрола и в 18-ата Джейдън Санчо пробва любимите си включвания в наказателното поле и шутове по диагонала, но този път късметът не беше с него.

В 21-вата обаче Антъни Уджа беше изведен по лявото крило, но не успя да нанесе добре решаващия удар.
При последвалия корнер обаче домакините изиграха заучено положение, при което Мариус Бюлтер завърши с изстрел зад гърба на Роман Бюрки - 1:0.

Футболистите на Борусия реагираха светкавично и в 25-ата Санчо асистира на Пако Алкасер на празна врата за 1:1.

Играта продължи да бъде отворена, като футболистите на Унион се хвърляха здраво за всяка една топка и в един етап острите влизания зачестиха.
Минута преди паузата Санчо пак увлече няколко играчи в червени екипи и предостави кълбото на Юлиан Вайгъл, чийто изстрел се отби в страничната греда. Малко след това Брант сгреши в паса към Ройс, който се намираш в позиция сам срещу вратаря.
В малкото останало време Унион извади късмет, че не инкасира втори гол след акции на Пако и Алкасер. Бюрки обаче също имаше шанс в добавеното време.
Поредица от грешки на централния защитник на Дортмунд Мануел Аканжи позволи на Бюлтер да реализира втори гол за Унион. Играчът на домакините вкара, след като преди това Бюрки беше отразил изстрела на Себастиан Андерсон.

Малко след това съдиите на ВАР разгледаха ситуация за предполагаема дузпа за берлинчани за игра с ръка на Махмуд Дахуд, но такава не беше отсъдена. Халфът на Борусия влезе на почивката на мястото на Дилейни, който получи много тежък удар в главата.
Стремежът на "жълто-черните" да изравнят беше доста блед и домакините се възползваха, като в 75-ата вкараха още веднъж. Тогава Андерсон насочи отблизо след разбъркване, последвало центриране от корнер - 3:1 за Унион./sportal.bg

Main Menu