Уникална драма със седем гол и решаващ автогол, Юве победи Наполи с 4:3

31 Авг 2019 23:53

Отборът на Ювентус победи Наполи с 4:3 на “Алианц стейдиъм” в супердербито на втория кръг в Серия “А”, противопоставящо шампиона срещу сребърния медалист от миналия сезон. Попаденията отбелязаха Данило (16'), Гонсало Игуаин (19') и Кристиано Роналдо (62') и Калиду Кулибали (90' - автогол) за домакините, а за гостите - Манолас (66'), Ървинг Лосано (68') и Ди Лоренцо (81').

В състава на Ювентус има само една промяна от победата с 1:0 над Парма. Тя е свързана с новото попълнение Матайс де Лихт, който заменя тежко контузения капитан Джорджо Киелини. Напред започват Кристиано Роналдо, Дъглас Коста и Гонсало Игуаин.

Карло Анчелоти също сменя само един играч от победата с 4:3 над Фиорентина. Вместо Марио Руи титуляр е Фаузи Гулам. Гостите разчитат на Хосе Кайехон, Дрис Мертенс и капитана Лоренцо Инсиние в атака.

Още в 4-ата минута Кристиано Роналдо отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но Алекс Мерет успя да го избие. В 14-ата Алан пробва опасен изстрел от разстояние, но Войчех Шчесни прояви добър рефлекс, за да го парира. Две минути по-късно Ювентус организира бърза контраатака, като Дъглас Коста достави топката на Данило, който я прати в мрежата за 1:0. Бразилският защитник се появи на терена едва секунди по-рано заради контузия на титуляра Матия Де Шилио. Още в 19-ата минута резултатът вече беше покачен на 2:0, след като Игуаин се справи с Калиду Кулибали и наказа бившия си тим.

Доминацията на "бианконерите" продължи и в 30-ата минута Сами Кедира имаше отлична възможност да направи резултата класически, но Мерет спаси изстрела му. Само три минути по-късно германецът отново нямаше късмет, след като ударът му срещна напречната греда. До края на частта Юве намали темпото, а Наполи нямаше сериозни възможности за гол.

В 51-ата минута Пьотър Зиелински се опита да изненада Шчесни с удар по земя, но полякът показа стабилност. Малко след това шут на Дрис Мертенс мина покрай вратата. Ювентус отговори с изстрел на Блес Матюиди, избит от Мерет. В 56-ата Мертренс пробва да прехвърли Шчесни, но стражът не допусна това да се случи. В 62-ата минута и Роналдо добави името си сред голмайсторите с прецизен удар в долния ъгъл.

"Партенопеите" обаче не се предадоха и бързо върнаха две попадения. Първо, в 66-ата минута Манолас се разписа след центриране от пряк свободен удар, а само две по-късно Лосано завърши с глава скоростна атака на гостите. Веднага след това далечен шут на Коста разтресе гредата. В 81-ата минута Наполи постигна немислимото, заличавайки изцяло пасива си от три гола./sportal.bg

Main Menu