ЦСКА и Левски не се победиха - 2:2

01 Сеп 2019 20:00

Левски и ЦСКА не се победиха в дербито от 8-ия кръг на efbet Лига, което се игра на Националния стадион "Васил Левски".

"Сините" водеха в резултата с 2:0, като отбелязаха и двата си гола още преди почивката. След паузата "червените" стигнаха до точката в сблъсъка.

Точни в полза на левскарите бяха Станислав Иванов и Найжъл Робърта. Те се разписаха в рамките на едва 5 игрови минути - между 13-ата и 18-ата.

През второто полувреме обичайният голмайстор за "армейците" Евандро върна един гол, а малко преди края Албентоса донесе равенството на състава си с попадение с глава.

"Сините" влязоха в дербито като лидери във временното класиране. Тимът на Петър Хубчев има вече 17 точки, докато "червените" са четвърти.

Първото полувреме премина сякаш на един дъх за всички фенове на "сините". В същото време, по всяка вероятност "червените" нямаха търпение то да приключи.

Причината - състезателите на Левски вкараха две попадения в мрежата на Черниаускас в рамките на едва 5 игрови минути.

Единствената по-сериозна атака на ЦСКА приключи с не особено добро изпълнение на Евандро, чийто удар с глава бе лесно спасен от вратаря на съперника.

След 12 минути игра играчите на Левски ефективно промениха подхода си към двубоя, което даде незабавен ефект.

Горанов центрира точно за Паулиньо, който с едно докосване продължи кълбото за Станислав Иванов, който от своя страна по недвусмислен начин доказа, че заслужава гласуваното му доверие, пращайки кълбото във вратата на Черниаускас, без да му остави време за реакция.

Преднината на тима бе удвоена още в 18-ата минута, когато центриране от статично положение намери оставения абсолютно непокрит Найджъл Робърта, който просто продължи топката в мрежата за 2:0 в полза на тима си.

 

Още в следващата си акция Левски можеше да стигне до отбелязване на трети гол, но този път, за късмет на Черниаускас, изстрелът на Робърта се отби в тялото му и излезе в ъглов удар.

До почивката Евандро влезе тежко в едно единоборство и се хвана за левия лакът. Получи медицинска помощ, но продължи да изпитва видима болка в ръката си.

 

След почивката "червените" излязоха коренно променени като психологическа нагласа, но това отново не водеше до нищо по-сериозно от териториален превес за тима.

Петрович осъществи две промени, като пусна в игра Кери и Мазику, а извади Тиаго и капитана Занев.

"Червените" се върнаха в мача 16 минути преди изтичането на редовното време.

Тогава Евандро остана непокрит, получи пас, оставил го лице в лице с Миятович и не сгреши, разписвайки се за 1:2.

 

Това подейства зареждащо на футболистите на ЦСКА, които се втурнаха в атака.

Крайното 2:2 бе оформено от Раул Албентоса, разписал се с глава след 88 минути игра.

 

Въпреки всички промени, които и двамата треньори извършиха до края на мача, нова промяна в резултата не беше регистрирана и така Левски остава на върха в класирането.

Main Menu